Hovedinnhold

Krever gransking av overgrepspågripelse

Bystyrerepresentant Amir Payan (SV) i Bergen ber Spesialenheten for politisaker undersøke hendelsesforløpet da et somalisk foreldrepar ble fengslet på mistanke som ikke holdt om at barna var omskåret.

Foreldreparet ble pågrepet og varetektsfengslet fredag i forrige uke på bakgrunn av en legeerklæring.

Les også:Opprørt og sjokkert over anklagene

Tirsdag denne uken var det etter undersøkelser ved Barneklinikken på Haukeland universitetssjukehus klart at barna ikke var kjønnslemlestet, og foreldrene ble løslatt.

Forskjellsbehandling

Payan mener at foreldrene ble tatt ekstra hardt fordi de er av utenlandsk opprinnelse.

- Det ser ut til at det er forskjellig rettspraksis i rettsstaten Norge, sier Payan som mener det foregår en «uakseptabel forskjellsbehandling» i strid med lovverket.

Payan sier i en pressemelding at Spesialenheten for politisaker (Sefo) er bedt om å granske hendelsesforløpet. Han ber også om at politiet i Hordaland beklager hendelsen overfor den norsk-somaliske familien.

Erstatningskrav

Advokaten til foreldrene, Jannicke Keller-Fløystad, har gjort det klart at foreldrene vil kreve erstatning for den belastningen saken har vært for dem.

- Jeg skjønner ikke at barneverntjenesten ikke har fått barna undersøkt hos Barneklinikken på Haukeland sykehus tidligere, når de har mistenkt foreldrene for kjønnslemlestelse siden januar i år. Politiet kunne også ordnet en slik undersøkelse av barna mens foreldrene ble avhørt. Slik kunne foreldrene unngått å sitte i varetekt, sa Keller-Flystad til NTB etter at foreldrene ble løslatt tirsdag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks