Hovedinnhold

Snakket om død og kjærlighet i Nidarosdomen

SNAKKET OM DØD: Kronprinsesse Mette-Marit i samtale med stortingsprest Per Arne Dahl i Nidarosdomen. Foto: Scanpix
SNAKKET OM DØD: Kronprinsesse Mette-Marit i samtale med stortingsprest Per Arne Dahl i Nidarosdomen. Foto: Scanpix
Kronprinsesse Mette-Marit fortalte om hvordan salmer gir henne kontakt med gud, og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) snakket om Kabul-angrepet foran 1.100 publikummere i Nidarosdomen.

Denne saken handler om:

Kjærlighetssamtalen ble holdt under åpningsdagen til Olavsfestdagene i Trondheim og har i lang tid vært utsolgt. Samtalene med utenriksministeren og kronprinsessen ble ledet av stortingsprest Per Arne Dahl.

Kronprinsessen fortalte til de frammøtte at hun finner mye hjelp i salmeboka

- De setter meg selv og livet mitt i sammenheng, sa Mette-Marit, som hadde fått arrangørene til å hente inn jazzvokalist Solveig Slettahjell til blant annet å synge «Tårnhøye bølger går», skriver Adressa.no.

Møter gud

- Den salmen knytter meg så sterkt til havet. Min identitet som sørlandsjente er knyttet til å være i båt, ved et svaberg, på sjøen. Når horisonten buer seg er jeg på mitt mest levende. Da tenker jeg: Trenger vi egentlig en katedral? Jeg møter gud der, sa kronprinsessen.

Samtalen ble også overført på storskjerm i Nidarosdomens borggård. Nærmere 3.000 mennesker var til sammen til stede på arrangementet onsdag kveld.

Store deler av samtalen med Jonas Gahr Støre handlet om utenriksministerens forhold til gud og døden.

Ikke redd for å dø

Utenriksministeren mintes de dramatiske hendelsene på Hotel Serena i Kabul i 2008, der Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen ble drept, mens Støre søkte tilflukt i kjelleren.

- Jeg var redd for å bli utsatt for noe jeg ikke hadde kontroll over. Jeg var ikke redd for å dø. Men jeg var mer redd i ettertid, sa Støre onsdag kveld.

Støre og kronprinsesse Mette-Marit hadde sammen med kronprins Haakon gått deler av pilegrimsleden til Trondheim før de store temaene skulle diskuteres foran en fullsatt kirkesal.

Også kronprinsen, tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og billedkunstner Håkon Bleken var til stede i kirken onsdag kveld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks