Hovedinnhold

Protest mot fisker-kongen

Kong Harald kan vente seg protestbrev fra Dyrebeskyttelsen fordi han skal dele ut fiskestenger til norske skolebarn.

Denne saken handler om:

- Hvorfor kan ikke heller dronning Sonja ta med barna på fjelltur, istedenfor at Kongen gir dem fiskestenger? spør sekretariatsleder i Dyrebeskyttelsen, Siri Relling.

Fiskeinteresserte kong Harald vil i morgen markere starten på Skolestangprosjektet 2003 sammen med 800 skoleelever ved Semsvannet i Asker.

- Føler smerte

Ifølge Dyrebeskyttelsen viser ny forskning at fisken kan føle smerte. Foreningen liker dårlig at Kongen stiller opp i kampanjen.

- Jeg må innrømme at jeg er overrasket, sier Relling.

- Det er flott at kong Harald har tid og lyst til å bli med barna ut i naturen. Men det burde være mulig å gjøre andre ting enn å drepe, som å gå tur, for eksempel, sier hun. Nå kan kong Harald vente seg et krast brev fra foreningen.

- Vi kommer til å sende et brev til kongehuset der vi ber dem om å ha fokus på fiskenes ve og vel. Jeger- og fiskerforeningen står for flere betenkelige etiske verdier. Det synes vi også Kongen bør tenke på før han sier ja til oppdrag, sier Relling.

Til Marius?

Totalt skal 40000 enkle teleskopstenger med ferdig snøre, krok og dupp deles ut til norske skoleelever. Samtlige bærer utstyrsprodusenten Sølvkrokens logo.

Kongen vil selv bruke en slik stang når han skal prøve fiskelykken - foran et tallrikt pressekorps.

Stangen får Kongen til odel og eie.

- Vi ser for oss at kong Harald gir den videre til Marius, forteller informasjonssjef Espen Farstad i Norges jeger- og fiskeforbund (NJFF) til VG.

Planen er at Kongen skal fiske, sløye, grille og så spise sin egen fisk sammen med de fremmøtte skoleelevene.

- Det er vanskelig å måle markedsverdien, men at Kongen kommer er aldri dumt. Det setter en ekstra spiss på arrangementet, sier administrerende direktør Bjørn Erik Aastveit i Sølvkroken til VG.

Han hevder at formålet med prosjektet primært ikke er å selge mer utstyr, men å stimulere barn og unge til å begynne å fiske.

til å begynne å fiske.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks