Hovedinnhold

Märtha Louise gjør comeback i hestesporten: – Jeg grugleder meg

<p>TILBAKE I ARENAEN: Prinsesse Märtha Louise på pressekonferansen på Telenor Arena. Ved siden av henne sitter stevnegeneral Morten Aasen, som også skal delta i comebackklassen.</p>

TILBAKE I ARENAEN: Prinsesse Märtha Louise på pressekonferansen på Telenor Arena. Ved siden av henne sitter stevnegeneral Morten Aasen, som også skal delta i comebackklassen.

Foto: Terje Pedersen,, NTB scanpix
Lørdag vil prinsessen delta i sin første individuelle ridekonkurranse siden hun la opp for 16 år siden.

Denne saken handler om:

Etter en turbulent tid, da det i sommer ble kjent at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skulle skilles, gjør prinsessen nå comeback på hesteryggen.

Märtha Louise om bruddet: – Et helt åpent sår

På torsdagens pressekonferanse i Telenor Arena, der hun lørdag skal delta i sprangridning i en egen comebackklasse under Kingsland Oslo Horse Show, sa Märtha Louise følgende:

– Jeg grugleder meg. Da jeg ble spurt om å delta i juni synes jeg det hørtes veldig morsomt ut, men nå er jeg skikkelig nervøs, sier prinsessen før hun innrømmer at hun har startet et stevne, som øvelse.

– Jeg har tyvtrent litt for jeg tenkte at jeg måtte øve. Jeg red veldig fort og vant 90 cm klassen. Da sa datteren min: Du synes ikke det var litt dårlig gjort å vinne, når det var så mange barn med, sier hun til latter for pressekorpset som har møtt opp.

Prinsessen låner hesten Sjakes, som hun kun har ridd en gang før.

– Jeg hadde bestemt meg for at etter å ha trasket mye i gjørme, vært mye kald og vært på utrolig mange stevner, at jeg ikke skulle tilbake til hest. Men så har vi en stall ved siden av oss og barna ble plutselig interessert, så kjøpte vi en ponni til dem. Og nå har vi tre, sier prinsessen.

Videre forteller Märtha Louise om at hun kjente et sug da hun begynte å være med barna i stallen igjen, og at hun har savnet det.

– Men jeg har ingen planer om å begynne med hest aktivt igjen. I hvert fall ikke foreløpig.

Ridd fra hun var åtte år

Fra hun var åtte år og frem til år 2000 var det stort sett hest og ridekonkurranser som opptok prinsesse Märtha Louises fritid.

Gjennom hele 90-tallet ble det norske folk vant til å se bilder av henne med hest, i hvite ridebukser på stevneplasser – høyt flygende over hindre.

Hestene hun red ble stadig omtalt i tabloidpressen, særlig millionhesten Hiaros som hun fikk av Stein Erik Hagen i 1998 som man mente ville gjøre det skarpt i sprangkonkurranser.

Men etter år på landslaget og deltagelse i store stevner både nasjonalt og internasjonalt la prinsessen opp i år 2000.

Sydney 2000: Prinsessen var med som stalljente for kjæresten

<p>1999: Her deltar prinsessen med hesten Lenaro i sprangkonkurranse Oslo Horse Show i 1999, som på den tiden ble arrangert i Oslo Spektrum.</p>

1999: Her deltar prinsessen med hesten Lenaro i sprangkonkurranse Oslo Horse Show i 1999, som på den tiden ble arrangert i Oslo Spektrum.

Foto: Bjørn Sigurdsøn,, NTB scanpix

25 år siden starten

Siden har Märtha Louise vært å se på mange ridestevner, men kun som deltager og  ikke på hesteryggen.

I år gjør hun altså comeback i Norges største horseshow, Kingsland Oslo Horse Show, 25 år etter at de ble verdenscuparrangør – og hun selv deltok i konkurransen for første gang.

I år vil hun sammen med tre andre tidligere konkurranseryttere delta i en egen comebackklasse lørdag kveld.

De tre andre deltagerne er Marit Hegre Stranden fra Rogaland. Telemarks OL-rytter (84 og 88) Ove Hansen og Kingsland Oslo Horse Show egen stevnegeneral Morten Aasen.

Les også: Nå synes Märtha Louise at hest er best igjen

<p>TIDLIG PÅ HESTERYGGEN: Prinsesse Märtha Louise har drevet med hest siden hun var åtte år. Dette bildet er fra 1984.</p>

TIDLIG PÅ HESTERYGGEN: Prinsesse Märtha Louise har drevet med hest siden hun var åtte år. Dette bildet er fra 1984.

Foto: Tor G. Stenersen,, VG

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks