Hovedinnhold

Pål Bang-Hansen raser mot prinsessen:

- Märtha er en tyv og hykler

OPPRØRT: NRKs Pål Bang-Hansen er opprørt over prinsesse Märtha. Foto: Bjørn Aslaksen/VG
OPPRØRT: NRKs Pål Bang-Hansen er opprørt over prinsesse Märtha. Foto: Bjørn Aslaksen/VG
NRK-journalist Pål Bang-Hansen beskylder prinsesse Märtha Louise for å ha stjålet hans fars oversettelser til sin nye eventyrbok. Han kaller Märtha for en hykler.

Denne saken handler om:

Det var Pål Bang-Hansens far, Odd Bang-Hansen, som oversatte de tre eventyrene hun har brukt i boka.

- Märtha er en hykler. Jeg må snakke med min bror og søster om vi skal stoppe boka til prinsessen. At hun ønsker å stoppe «Märthas engler» er forståelig, men ikke at hun samtidig stjeler fra andre, sier Pål Bang-Hansen til Dagbladet.

Odd Bang-Hansen mottok Bastian-prisen for sine oversettelser i 1959, og han var ifølge sønnen selv svært nøye i sitt arbeid.

Opprørt over endringer

KREVER BOKA STANSET: Prinsesse Märtha Louise. Foto: Richard Eriksen/VG
KREVER BOKA STANSET: Prinsesse Märtha Louise. Foto: Richard Eriksen/VG

- Jeg vet hvor viktig det var for ham at oversettelsen var pietistisk og tro mot originalen, derfor reagerer jeg på at man nå endrer ordform i nyutgivelsen. Ikke bare stjeler prinsessen, hun gjør også endringer etter eget forgodtbefinnende.

Prinsessen tilbyr ifølge Dagbladet Bang-Hansen å fjerne de tre eventyrene fra fremtidige opplag av boka «Eventyr fra jordens hjerte».

Forlegger Øyvind Hagen i Bazar forlag sier det hele trolig beror på en misforståelse, men at han ikke kjenner denne konkrete saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks