Hovedinnhold

Kongeparet: – Ikke hyggelig at barna får kritikk

<p>JULEFOTOGRAFERING: Kongefamilien samlet til fotografering på Slottet i Oslo på ettermiddagen julaften. Kong Harald, Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, prins Sverre Magnus, dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra beundrer pepperkakeslottet levert av Fridheim barnehage i Oslo.</p>

JULEFOTOGRAFERING: Kongefamilien samlet til fotografering på Slottet i Oslo på ettermiddagen julaften. Kong Harald, Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, prins Sverre Magnus, dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra beundrer pepperkakeslottet levert av Fridheim barnehage i Oslo.

Foto: Lise Åserud, NTB scanpix
Kronprinsparets skolevalg og prinsesse Märtha Louises engleskole har skapt mye debatt rundt kongehuset i år. – Det er ikke hyggelig å se at ens egne barn får kritikk, sier kongeparet.

Denne saken handler om:

Kong Harald og dronning Sonja sier at de ikke ble overrasket da kronprinsparet fikk kritikk for valget om å ta sine barn ut av offentlig skole og sende dem på privatskole, skriver NRK.

– Det var sikkert ikke noen lett avgjørelse for dem å ta, men vi stoler jo på at foreldrene vet hva som er best for barna, sier kong Harald i et intervju med TV-kanalen.

Dronning Sonja la til at de også ble møtt med kritikk da kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise begynte på Kristelig Gymnasium i Oslo.

– Man kan nesten sette likhetstegn mellom kritikken den gangen og den kritikken som har kommet nå, sier Sonja.

Om debatten om Märthas kontroversielle seminar med amerikanske Lisa Williams, sier kong Harald at han synes det er uforståelig at noen mener det er galt å hjelpe folk til å finne ro i sjela.

– Det hun får kritikk for, er måten hun gjør det på. Vårt forhold til det sa hun så fint selv: Det er ikke alltid foreldrene mine er enige, men de gir inntrykk av at de er glad i meg likevel, sier kong Harald.

Prinsesse Märtha Louises engleskole arrangerte tidligere i år et seminar med Lisa Williams, som hevder hun er sendt fra Gud og at hun kan formidle kontakt mellom levende og døde.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks