Hovedinnhold

Hylles av Kristen-Norge

BEJUBLES: Mette-Marit får applaus fra Kristen-Norge for sitt engasjement for nye og gamle salmer. Foto: Knut kollandsrud
BEJUBLES: Mette-Marit får applaus fra Kristen-Norge for sitt engasjement for nye og gamle salmer. Foto: Knut kollandsrud
KRISTIANSAND (VG) Mette-Marits nære forhold til Gud og salmer får Kristen-Norge til å juble. I kveld er kronprinsessen på salmekonsert i Kulturkirken Jacob i Oslo.

Denne saken handler om:

Konserten skal vises på NRK1 påskeaften. Mette-Marits nære venner og familie, deriblant Märtha Louise og Ari Behn, kommer.

- Det er to lukkede konserter for Kirkens Bymisjons ansatte og brukere. Hun vil holde en innledning, sier Erik Hillestad i Kirkelig Kulturverksted.

- Modig

Nå strømmer de positive uttalesene inn om Mette-Marits offentlige interesse for Gud og salmer.

- Mette-Marit er modig og reflektert. Hun våger å blande gamle salmer med nye, sier sekretær Åge Haavik for Salmebokutvalget, som er underlagt Kirkerådet.

Det kommer ny salmebok i 2010, og ifølge Haavik ligger en av kronprinsessens favoritter, Erik Byes «Blå salme», an til å bli med der.

- Det betyr selvfølgelig veldig mye at Mette-Marit liker salmer. Men mange flere med henne vil ha et forhold til salmer, ikke minst i sorg. Vi opplever at salmene setter ord på ordløsheten man leter etter i sorgen, slik Mette-Marit blant annet skildrer sine følelser i sin fars begravelse, sier Haavik.

Preses og biskop Olav Skjevesland i Agder og Telemark er godt fornøyd.

- Dette er det bare å applaudere. At Mette-Marit hjelper til med å løfte frem salmeskatten, er udelt positivt, sier biskopen.

Mette-Marit er Hillestad medprodusent på platen. Overskuddet går til Kirkens Bymisjon.

- Forfriskende

Frelsesarmeens kommandør Gudrun Lydholm er også fornøyd.

- Forsiden på VG i dag var forfriskende og oppløftende. Vanligvis er det fylleskandaler fra reality-TV og intrigespill som fyller avisene, derfor er det flott at Kronprinsessen står opp for det som virkelig betyr noe, sier Lydholm.

KrFs nestleder, Dagrun Eriksen, deler synspunktene.

- Det er mye levd liv i salmene som Kronprinsessen her setter ord på. Kongehuset fokuserer med dette på at livskvalitet er mer enn økonomisk velferd, sier Eriksen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks