Hovedinnhold

Fire av ti stortingsrepresentanter vil ha republikk

VIL SATSE PÅ JERNBANE: SVs parlamentariske leder Bård Vegar Solhjell ber sitt eget parti sette av flere milliarder til jernbanen. Foto: Eivind Griffith-Brænde
VIL SATSE PÅ JERNBANE: SVs parlamentariske leder Bård Vegar Solhjell ber sitt eget parti sette av flere milliarder til jernbanen. Foto: Eivind Griffith-Brænde
Rundt 40 prosent av representantene på Stortinget vil kvitte seg med monarkiet og innføre republikk i stedet, ifølge en undersøkelse NRK har laget.

Denne saken handler om:

- Jeg har en følelse av at det prinsipielle standpunktet jeg har, nemlig at vi bør ha en republikk i Norge, vokser, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV).

Hver tredje representant på Stortinget mener at kongehuset er svekket, og like mange mener at kongehuset bør avvikles i løpet av de neste 20 årene.

VG Nett-leser:Er mot monarki og alle andre former for kastesystem og slaveri uansett, hvor godt de betaler.Diskuter monarkiet her!

Monarkist og høyrepolitiker Torbjørn Røe Isaksen mener Stortinget er i utakt med folket.

- Støtten til monarkiet i befolkningen er veldig høy, og selv når den er på sitt laveste, er det veldig få som sier at de ønsker en republikk i Norge, sier Røe Isaksen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks