Hovedinnhold

- Ari Behn bør stramme seg opp

MODELL: I kleskjeden MQs pressemelding omtales Ari Behn som kongelig. Foto: Isabel Watson/MQ
MODELL: I kleskjeden MQs pressemelding omtales Ari Behn som kongelig. Foto: Isabel Watson/MQ
(VG Nett) Ari Behn fronter en svensk reklamekampanje der han blir fremstilt som kongelig. Nå får han kjeft fra kritikere.

Denne saken handler om:

Märtha Louises ektemann er i vinden igjen. Nå som reklamemodell for den svenske kleskjeden MQ, som denne uken åpner sin første filial i Oslo. Til tross for at Ari Behn ikke lenger kan titulere seg som kongelig etter at hans kone sa fra seg sin kongelige tittel, sendte kleskjeden i dag ut en pressemelding med følgende tittel: «Kungligt besök på MQ i höst».

Reklame- og PR-sjef i MQ retail AB, Anna Färnevik, bekrefter overfor Aftenposten.no at Ari Behn har godkjent pressemeldingen der han omtales som kongelig.

Det setter sinnene i kok hos både medieforsker Carl-Erik Grimstad og professor i statsvitenskap Trond Nordby.

KOMMER TIL NORGE: Det er i forbindelse med åpningen av en ny butikk i Oslo at Ari Behn har stilt opp i reklamekampanjen for den svenske kleskjeden MQ. Foto: Isabel Watson/MQ
KOMMER TIL NORGE: Det er i forbindelse med åpningen av en ny butikk i Oslo at Ari Behn har stilt opp i reklamekampanjen for den svenske kleskjeden MQ. Foto: Isabel Watson/MQ

- Problemet er ikke at han ikke kan gjøre hva han vil, for det står han fritt til siden han ikke lenger tilhører kongehuset. Det har han jo også gjentatte ganger sagt selv. Men når MQ fremstiller ham som en kongelig da trekker de ham opp i en sfære som gjør dette problematisk for kongefamilien, sier Carl-Erik Grimstad til VG Nett.

- Feil og på grensen til uanstendig

Han mener at Ari Behn selv burde ha stoppet bruken av ordet «kongelig» i forbindelse med kampanjen.

- Han burde etter mitt skjønn satt ned foten for at dette firmaet skulle bruke det begrepet. For det første så er det feil, for det andre er det på grensen til uanstendig markedsføring. Dette kan ha noe å si for kongehusets troverdighet. Dersom det viser seg at Ari Behn ikke har klargjort dette med Slottet, har han et problem, men dersom han har gjort det og fått godkjennelse er det Slottet som har et problem, sier Grimstad.

Det kongelige slott har ikke besvart VG Netts henvendelser mandag ettermiddag, og det har heller ikke lyktes VG Nett å komme i kontakt med Ari Behn.

- Oppfattes som kongelig

Professor i statsvitenskap Trond Nordby viser ingen nåde for Ari Behns nye stunt.

- Han bør stramme seg opp. Monarkiet har forvitret ganske lenge, og dette mener jeg er en ny sprekk i det norske monarkiet. Kanskje ikke en stor sprekk, men likevel en sprekk, sier Nordby til VG Nett.

Han mener at selv om Behn ikke lenger har en kongelig tittel, så oppfattes han av folk fest som en del av kongehuset.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks