Hovedinnhold

22-åring fengslet etter trusler mot kongefamilien

<p>TRUET: En 22-åring er fengslet etter å ha truet kongefamilien. Mannen skulle egentlig ha møtt til behandling av straffesaken i Oslo tingrett i januar, men stakk av til Argentina.</p>

TRUET: En 22-åring er fengslet etter å ha truet kongefamilien. Mannen skulle egentlig ha møtt til behandling av straffesaken i Oslo tingrett i januar, men stakk av til Argentina.

Foto: Jørgen Braastad, VG
En 22 år gammel mann er varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha truet kongefamilien og statsminister Erna Solberg (H).

Denne saken handler om:

Mannen skulle egentlig ha møtt til behandling av straffesaken i Oslo tingrett i januar, men stakk av til Argentina. Nå er han på ny pågrepet, kort tid etter at han kom tilbake til Norge, ifølge Aftenposten.

– Dette er en mann vi var ute etter og som vi ønsker kontroll på. Vi begjærte ham fengslet blant annet fordi vi mener det foreligger fare for at han vil unndra seg straff, sier Martin Bernsen, seniorrådgiver i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Les også: Se de nye bildene av kongefamilien

22-åringen truet ifølge tiltalen både statsminister Erna Solberg og statsråder i hennes regjering. Medlemmer av kongefamilien ble truet med drap, overgrep og bomber.

Han innrømmet i 2014 truslene, slik de framgår av tiltalen, og ble framstilt for varetektsfengsling to måneder senere. PST fikk ikke medhold i begjæringen. Siden har han framsatt ytterligere trusler.

2007: Truet kongefamilien med sex-video

Mannen pleide å pakke inn en sprøyte fylt med en hvitaktig væske i en konvolutt, slik at de som åpnet konvolutten sannsynligvis ville stikke seg på sprøytespissen. Mannens forsvarer karakteriserer truslene som «mer ubehagelige og usmakelige» enn alvorlige.

Trusselbrevet var signert med 22-åringens navn og hadde et innhold som blant annet fortalte at gjerningsmannen var i stand til å lage en bombe som ville være svært kraftig, nok til å ta livet av hele kongefamilien.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks