Hovedinnhold

Frp-politiker om Raja: - Dette er patetisk

KESHVARI: Frp-politikeren Mazyar Keshvari mener Abid Rajas utspill om barnehagetvang er intet annet enn patetisk. - Et dårlig forsøk, sier han til VG Nett. Foto: Bjørn Lecomte \ VG Nett
KESHVARI: Frp-politikeren Mazyar Keshvari mener Abid Rajas utspill om barnehagetvang er intet annet enn patetisk. - Et dårlig forsøk, sier han til VG Nett. Foto: Bjørn Lecomte \ VG Nett
(VG Nett) Mazyar Keshvari (Frp) er ikke imponert over Abid Rajas utspill om kontantstøtte. - Et dårlig skjult angrep, sier han til VG Nett.

Denne saken handler om:

Abid Rajas (V) utspill om barnehagetvang for innvandrere har provosert Frps bystyrekandidat i Oslo, Mazyar Keshvari.

- Dette er et dårlig skjult angrep på kontantstøtten, det er patetisk, sier Keshvari til VG Nett.

Keshvari påpeker at kontantstøtten ikke har eksistert i mange år, og at det ikke er der integreringsproblemet ligger:

- Det er jo ikke slik at foreldrene er mer integrert selv om barna er i barnehagen. Moren kan jo fortsatt være hjemme og holde seg med sine egne, selv om ungen er i barnehagen.

- Effektive tiltak

Integrering kan, ifølge mange, hindre brudd på menneskers rettigheter i Norge. Keshvari mener Norge nå må iverksette effektive tiltak for å få bukt med problemer som omskjæring, tvangsekteskap og manglende språkferdigheter.

- Hvis man vil få bukt med tvangsekteskap, som var en av argumentene til å fjerne kontantstøtten, er det langt mer effektive virkemidler som for eksempel 24-års aldergrense med tilknytningskrav, sier Keshvari til VG Nett.

- Kutte sosialstøtte?

Frps bystyrekandidat opplyser om at under 20 prosent av Oslos befolkning er ikke-vestlige innvandrere, samtidig som de står for 55 prosent av samtlige sosiale utbetalinger.

- Abid Raja mener at kontantstøtte hindrer integrering fordi det er en overreprensatasjon av innvandrere som bruker det. Da blir spørsmålet til han: Mener han at sosialstøtte også burde kuttes og fjernes ettersom 55 prosent av mottakere av sosialstøtte er ikke-vestlige innvandrere? spør Keshvari.

Mangel på arbeidskraft

Bedrifter får ikke fylt opp arbeidsplassene sine, men likevel er det mange flerkulturelle som mottar ledighetstrygd og annen støtte. Keshvari sammenligner ikke-vestlige innvandreres jobbsituasjon med øst-europeernes.

OBLIGATORISK: Tobarnsfar Abid Raja (V) vil ha barna til ikke-vestlige innvandrere i barnehage. Foto: JANNE MØLLER-HANSEN
OBLIGATORISK: Tobarnsfar Abid Raja (V) vil ha barna til ikke-vestlige innvandrere i barnehage. Foto: JANNE MØLLER-HANSEN

- Her har kulturen noe å si. I løpet av en ukes tid får øst-europeere jobb i Norge uten å kunne språket. Hvordan kan det da ha seg at ikke-vestlige innvandrere som har bodd i Norge i 10-15 år fortsatt går på sosialen og ikke har en jobb? spør Keshvari.

Han er lei av å høre snakk om rasisme, og at samfunnet får skylden for alle integreringsproblemene og arbeidsledigheten.

- Ikke skyld på rasisme

- Vi kan ikke bare skylde på rasisme og intoleranse hver gang det er snakk om en overrepresentasjon av innvandrere blant arbeidsledige, sier han.

- Hvis polakker klarer det, klarer somaliere det også. Så lenge det lønner seg å være passiv mottaker av ytelser i stedet for å være skattebetaler, vil det bli misbrukt, avslutter Keshvari.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks