Hovedinnhold

Politisk tillit på bunnivå

82 prosent av den norske velgermassen mener at de ikke kan stole på politikernes valgløfter, viser en undersøkelse fra Maktutredningen.

Denne saken handler om:

-Jeg er overrasket over at mistilliten er så sterk og så utbredt. Dette er mer drastisk enn tidligere undersøkelser har vist, sier professor Øyvind Østerud som er leder av Maktutredningen, til Dagsavisen.

Undersøkelsen, som er foretatt blant 2.300 velgere før valgkampen i 2001, viser også at 76 prosent av velgerne er helt eller delvis enig i at partiene bare er interessert i stemmer og ikke i velgernes meninger. 72 prosent svarer at de er helt eller delvis enig i at de som sitter på Stortinget ikke tar mye hensyn til det vanlige folk mener.

Også partimedlemmer har problemer med å stole på politikerne. 64 prosent sier de ikke tror politikerne vil holde det de lover, mens 57 prosent av partimedlemmene mener at stortingspolitikerne ikke tar mye hensyn til folks meninger.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks