Hovedinnhold

Sanner får kritikk for kommunesammenslåing-plan

<p>FÅR KRITIKK: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.</p>

FÅR KRITIKK: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Foto: Heiko Junge, NTB scanpix
Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) har bedt kommuner som skal sammenslås ha alt avklart før 25. august. Useriøst, mener Senterpartiet.

Stortinget har vedtatt å slå sammen 111 kommuner til 43 nye. 

Sanner har bedt kommunene avklare navnevalg, antall representanter i kommunestyret, sammensetting og arbeidsfordeling i sammenslåingsprosessen. 

Bakgrunn: 74 kommuner forsvinner fra kartet

I en merknad framgår det at «enighet om funksjonsfordeling og andre ting som skal være avklart mellom kommunene, bør være endelig besluttet og avklart før 25. august», skriver Klassekampen.

– Det er helt useriøst, og man får ikke noen reelle debatter når man haster behandlingen gjennom sommeren. Da blir det bare en skinnprosess, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Nordlendinger som må bytte fylke: – Nei, vi vil ikke bli trøndere

<p>IKKE FORNØYD: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fortsetter å kritisere kommunereformen. </p>

IKKE FORNØYD: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fortsetter å kritisere kommunereformen. 

Foto: Trond Solberg, VG

VG mener: Godkjent, men ikke mer

Han mener regjeringen tvinger sammenslåingene gjennom før valget til høsten, selv om kommunene i praksis ikke blir slått sammen før i 2020. Vedum spår dårlige og dyre løsninger.

Sanner avviser at hensikten var å bli ferdige med avgjørelser før valget.

– Det viktige er at kommuner som er vedtatt sammenslått kommer raskt i gang med det formelle samarbeidet og diskuterer viktige element når en ny kommune skal bygges.

– Jeg tror det er fint å få på plass avklaringer, slik at det blir mindre utrygghet for både ansatte og innbyggere, sier han.

Ikke første gang Sanner blir kritisert: Tok en Putin

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks