Hovedinnhold

Hareide kaller «abortfest» usmakelig

<p>REAGERER: Partileder Knut Arild Hareide fotografert under landsmøtet i Kristelig Folkeparti (Krf). FOTO: THERESE ALICE SANNE / VG</p>

REAGERER: Partileder Knut Arild Hareide fotografert under landsmøtet i Kristelig Folkeparti (Krf). FOTO: THERESE ALICE SANNE / VG

Foto: Therese Alice Sanne, VG
Mens noen skal gå sørgetog for det ufødte liv tirsdag, omtales en motdemonstrasjon på Facebook som «abortfest». KrF-leder Knut-Arild Hareide reagerer på navnet.

Denne saken handler om:

– Jeg synes det er uverdig og temmelig smakløst å markere dette med det en kaller en «abortfest», sier Hareide til Dagen.

Det er abortmotstander Ludvig Nessa og Aksjon Nytt Liv som tirsdag klokken 15 skal gå i sørgetog for det ufødte liv ifra Eidsvolls plass foran Stortinget til Vår Frelsers gravlund.

Samtidig arrangerer altså Kvinnefronten «Motdemonstrasjon: Vi fester for abortloven!» i Spikersuppa, bare hundre meter unna. På Facebook er arrangementet ledsaget av et bilde med ordet «abortfest» i gyllen skrift med konfetti i bakgrunnen. På et annet bilde står det «Aldri mere strikkepinner». Festen har fått tilslutning fra blant annet Kvinnegruppa Ottar, Jentefronten, Rødt, Feministisk Initiativ, AUF Akershus og Sosialistisk Ungdom.

– Abortdebatten har vært krevende og vanskelig, men jeg trodde man ville vise mer respekt. Å kalle det moro og festlig, er respektløst, ikke minst overfor dem som har tatt valget om å ta abort, kanskje som eneste utvei, sier Hareide.

KrF-lederen skal ikke gå i Nessas sørgetog, men understreker at begge sider tjener på å vise respekt for den andre.

– Det er helt greit at folk reagerer. Dette skal være en fest for at kvinner får bestemme over sitt eget liv. Vi kommer ikke til å fjerne bildet, sier pressekontakt i Kvinnefronten, Johanne Vierhaug Lühr.

Se dokumentaren: Hundretusenvis har prøvd hjemmeabort i USA

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks