Hovedinnhold

Frp-Siv får miljøkjeft fra lillesøster

- Vi er verdens beste venner, sier Jensen-søstrene

SØSTER VS SØSTER: Marinrådgiver Nina Jensen (30) i naturvernorganisasjonen WWF skriver debattinnlegg mot Frp. Partiet ledes av hennes storesøster og bestevenninne Siv Jensen (37). Foto: Line Møller
SØSTER VS SØSTER: Marinrådgiver Nina Jensen (30) i naturvernorganisasjonen WWF skriver debattinnlegg mot Frp. Partiet ledes av hennes storesøster og bestevenninne Siv Jensen (37). Foto: Line Møller
WWF-rådgiver Nina Jensen (30) kritiserer Frp for manglende miljøpolitikk. Partiet ledes av hennes storesøster Siv Jensen (37).

Denne saken handler om:

I Dagsavisen torsdag skrev Nina Jensen og generalsekretær Rasmus Hansson i naturvernorganisasjonen WWF, debattinnlegg under overskriften «klam klem fra Frp».

Det er partiformann og storesøster Siv Jensen glad for.

- Jeg syns det er veldig bra at min søster har engasjement og skriver leserbrev. Hun representerer WWF, og jeg har ingen problemer med at hun skriver innlegg, ler Siv.

- Diskuterer dere på hjemmebane?

- Nei, da har vi det bare hyggelig, og husk på at vi er verdens beste venner, sier storesøster Jensen.

Interessant

Lillesøster Jensen synes dette er et morsomt sammentreff.

- Det er en ganske interessant konstellasjon at hun er leder av Frp og jeg rådgiver i WWF, innrømmer Nina smilende.

I debattinnlegget harselerer lillesøster med Frp:

«Frp har konsekvent bekjempet miljøvernet. En av partiets stortingsrepresentanter skjønte for to uker siden ikke at det gjør noe om klimaet blir varmere».

- Vi klarer veldig godt å skille mellom sak og person. Vi er verdens beste venner. Vi har bodd sammen og vi er sammen veldig ofte, sier lillesøster Nina til VG.

Hun er marin rådgiver i WWF, og jobber mye med oljevern, fiskeriforvaltning, klima og kongekrabber.

I debattinnlegget argumenterer WWF for at de må snakke mer med Frp:

«Det blir ikke koseprat- og i hvert fall ingen omfavnelse».

I et portrettintervju med Siv Jensen i VG Helg da hun ble partiformann i mai i fjor, sa lillesøster om storesøster:

«Hun var sjefete og tok kontrollen fra jeg kan huske. Man skulle nesten ikke tro hun har vært barn».

I debattinnlegget skriver Nina at «vi tror Siv Jensen må ta mer miljøansvar hvis hun vil beholde gjennomsnittsvelgeren sin».

Utfordrende

- Vi er ganske uenige på veldig mange ting innen miljøpolitikken. Spesielt klima. Det kan være utfordrende til tider, men det er relativt uproblematisk for det finnes ting som vi er enige om og, som oljevern, sier lillesøster.

I kapittelet «Storesøster» i Martine Aurdals portrettbok av Siv Jensen, kommer det frem hvor uatskillelige de tre søsknene er.

Hver søndag kommer Siv, broren Tom og Nina på middag hos sin mor.

- Broren min og jeg er nok likest, søsteren min har jo valgt annerledes og gjort et stort nummer ut av det. Men vi er alle tette, sier Siv i boken.

På en typisk dag snakker de to søstrene med hverandre på telefon to ganger.

At marinbiologen og diplomøkonomen diskuterer legger de ikke skjul på i boken. Men mest av alt er Nina opptatt av å skryte av sin storesøster.

- Kjempekul, hun er verdens beste venn. Siv er en helt annen person privat enn det du ser på TV. Veldig snill, hjelpsom og oppmerksom, sier Nina i boken «Siv. Portrett av en formann».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks