Hovedinnhold

Kjendisvennene forstår ingenting

Tore Skoglund: -Rolv-Are er den siste personen i verden jeg kunne tenkt meg kunne gjøre noe slikt

GODE VENNER: Tore Strømøy og Rolf-Are Pettersen ble kjent med hverandre gjennom «verdens nordligste dansegalla». Her sammen med Ole Jørgen Grønlund. Foto: Terje Mortsensen
GODE VENNER: Tore Strømøy og Rolf-Are Pettersen ble kjent med hverandre gjennom «verdens nordligste dansegalla». Her sammen med Ole Jørgen Grønlund. Foto: Terje Mortsensen
TROMSØ (VG/Bladet Tromsø) For fire måneder siden danset Pettersen sammen med sin daværende samboer Krisitn Kjelstrup. Ingen forstår hvordan han kunne drepe henne.

Etter det VG erfarer innledet 53 år gamle Rolv-Are Pettersen et forhold med den 12 år yngre Kristin Kjelstrup for rundt ett år siden. Politiet bekrefter overfor VG at paret i en periode også var samboere.

Les også:Kronprinsen i Tromsø:-Vi føler med dere

Forholdet mellom Kristin Kjelstrup og Rolv-Are Pettersen skal ha blitt brutt i midten av forrige uke.

Ifølge politimester Truls Fyhn tok Rolv-Are Pettersen samlivsbruddet med kjæresten svært tungt.

- I ettertid har jeg brakt på det rene at tjenestemannen var deprimert. Men ingen fant grunn til å iverksette tiltak - rett og slett fordi man anså reaksjonen som naturlig. Derfor var det heller ingen som skjønte at en katastrofe var under oppseiling. Hadde vi visst det, ville nødvendige tiltak blitt gjennomført, understreker Fyhn overfor Bladet Tromsø.

Les også:Skjøt tre skudd fra kloss hold

Dyktig maler

Kjelstrup jobbet i mange år som selger i kjøkkeninnredningsfirmaet Norema. Paret ble kjent da hun tok mål i Rolv-Ares nye leilighet i Tromsø sommeren 2007.

Kjelstrup er også en dyktig maler og har hatt kunstutstilling i Tromsø. Hun skulle startet et oljemalerkurs i neste uke

Kjelstrup beskrives som en kvinne som levde og åndet for sin 8 år gamle datter. Hun hadde nettopp levert datteren på en annen skole før hun dro på jobb og drapet fant sted.

Heller ikke omgangsvenner av Pettersen begriper hva som har skjedd.

- Rolv-Are er den siste personen i verden jeg kunne tenkt meg kunne gjøre noe slikt, sier Tore Skoglund.

Han ble venn med politimannen og danseentusiasten gjennom «verdens nordligste dansegalla», der Rolv-Are Pettersen var selveste dansegeneralen, mens Skoglund var konferansier og programleder. De to traff hverandre for første gang allerede i 1991.

- Vi gikk inn i et ferdig konsept. Rolv-Are hadde ansvaret for gallaen. Han var hele dansegallaen. Han har fagkunnskaper om sjangeren som få andre i Norge, sier Skoglund.

- Det var et sjokk å få denne nyheten. Det må ha gått i svart for ham. Men man kjenner jo ikke bakgrunnen, sier Tore Skoglund

Erik Forfod, som er programleder for NRKs populære dansebandprogram «På Dansefot», snakket med 53-åringen senest for en uke siden. Da fortalte han at årets jubileumsgalla skulle bli den siste.

- Jeg forsto det som om han ville legge ned med stil. Han startet for 20 år siden og var lenge enerådende i Nord-Norge, sier Forfod.

Rolv-Are Pettersen klarte å få en rekke profilerte danseband til Tromsø, blant annet selveste Christer Sjögren og Vikingarna.

KOLLEGER: Tore Skoglund kan ikke forstå hva som har skjedd. Foto: Terje Mortsensen
KOLLEGER: Tore Skoglund kan ikke forstå hva som har skjedd. Foto: Terje Mortsensen

Godt humør

Gallaen ble i flere år TV-sendt på NRK, og Skoglund og Pettersen stilte i den forbindelse opp i VG flere ganger.

- Det er en liten besettelse å arrangere disse dansegallaene og vise at vi klarer å få til noe i nord også. Jeg var litt redd for mobbing i begynnelsen når jeg fortalte at jeg drev på med dette. Men flere og flere kommer ut av skapet og tilstår at de liker denne typen musikk, fortalte Rolv-Are Pettersen i et intervju i 1999.

- Vi jobbet tett sammen, og han var lett å ha med å gjøre. Jeg liker folk som har godt humør, og som kan fleipe og tåle en fleip, sier Tore Skoglund.

Han betegner Pettersen som en solid og betrodd kar - en «typisk politimann av den gode sorten».

- Han var redelig, hjelpsom og hadde veldig stor kontaktflate. Han stilte opp, og kunne snakke med alle slags folk. Det er viktig i en slik jobb, sier Skoglund.

Les også:Hadde høyt betrodd stilling i politiet

Profesjonell

SJOKKERT: NRKs dansebandekspert Erik Forfod reagerte med sjokk på meldingen. Foto: VG
SJOKKERT: NRKs dansebandekspert Erik Forfod reagerte med sjokk på meldingen. Foto: VG

Også Forfod har hatt et tett samarbeid med Pettersen.

- Som arrangør har han vært profesjonell. Han har vært en ressursperson som sto på sent og tidlig. Selv i februar, syv måneder før gallaen, sto han på sent og tidlig.

Tore Strømøy arbeidet sammen med ham under dansegallaen i 2003.

- Han var positiv og oppegående og en primus motor for dansegallaen. Vi har siden holdt kontakten med sporadiske sms og e-poster. Det som har skjedd er dypt tragisk sier Strømøy.

- Alle er sjokkerte over det som har som har skjedd, sier lokallagsleder Per Øyvind Skogmo i Politiets Fellesforbund i Troms, der også den skadede politimannen var medlem.

- Har politimannens kolleger merket at noe var galt?

- Det kjenner jeg ikke til ut over det politimesteren har sagt på pressekonferansen. Tankene går nå til alle de pårørende til begge parter. Dette er selvfølgelig en veldig trist dag også for alle de ansatte, sier Per Øyvind Skogmo.

William Kristoffersen i «Ole Ivars» er annen som har hatt mye kontakt med politimannen, i forbindelse med dansegallaene han arrangerte i Tromsø.

Bestemt

- Jeg vil beskrive ham lidenskapelig opptatt av sine interesser, spesielt svensktopp. Han er en ryddig person, men særdeles bestemt på hvordan han vil ha ting, sier William Kristoffersen.

På et nachspiel i 2003 skal Pettersen ha lagt seg etter en kvinne som i etterkant anmeldte ham for seksuelt krenkende atferd i ord og handling.

Politimannen vedtok i ettertid et forelegg på 2000 kroner og uttalte til Bladet Tromsø at han ønsket å bli ferdig med saken. Tore Skoglund

VED SKOLE: Skytingen skjedde utenfor Slettaelva skole på Kvaløysletta i Tromsø kommune. Foto: Grafikk: Tom Byermoen
VED SKOLE: Skytingen skjedde utenfor Slettaelva skole på Kvaløysletta i Tromsø kommune. Foto: Grafikk: Tom Byermoen

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks