Hovedinnhold

Røkke bygger flyplass på Oppdal

MOLDE: Kjell Inge Røkke vil bygge ut den nedlagte flyplassen på Fagerhaug på Oppdal, slik at det blir mulig å lande med et 20-seters fly.

Denne saken handler om:

Røkke vil selv betale det utbyggingen koster, skriver Adresseavisen.

Snart innflyttingsklar

Kjell Inge Røkkes hytte på Oppdal nærmer seg innflytting, og nærmeste større flyplass er Molde med en reisetid på tre timer med bil. Det blir i lengste laget for Røkke.

Sundt Air leder arbeidet med utbyggingen av flyplassen, og vil ikke si annet enn at selskapet gjør dette arbeidet på vegne av en klient. Petter CG Sundt og Kjell Inge Røkke har samarbeidet om prosjekter innen luftfarten før, senest om to hangarer på Gardermoen. Den tredje hovedeieren i dette eksklusive flysamarbeidet skal være
skipsreder John Fredriksen.

Ole Erik Vognhild i Midt-Norsk Fly- og Luftsportsenter (MLF) sier at den første henvendelsen om å bygge ut flyplassen på Oppdal kom ved påsketider.

Etterlengtet

Lokalt blir Røkkes initiativ mottatt med glede. Pengeinnsprøytingen er etterlengtet. I dag er flyplassen stengt av Luftfartsinspeksjonen på grunn av manglende vedlikehold. Nå kommer både utvidelse, asfaltering, instrumenter, belysning på plass - i tillegg til styrket brannberedskap.

Også tidligere har Molde-milliardæren kommet med offensive initiativ i alpin-bygda. Han har tilbudt alle eierne av revefarmer på Oppdal gratis maling dersom de maler blikktakene sine. Malingsarbeidet er ventet unnagjort og flyplassutbyggingen er sikkert også godt gang når hytta til 130 millioner kroner skal innvies rundt årsskiftet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks