Hovedinnhold

Bygger større flyplass

Milliardær Kjell Inge Røkke er ennå ikke fornøyd med flyplassen ved hyttepalasset sitt i Oppdal. Han vil forlenge den.

Denne saken handler om:

Ifølge Adresseavisen er Kjell Inge Røkke villig til å bla opp ti millioner kroner for å kunne lande med det nye «hytteflyet» sitt i Oppdal. Fra før har Røkke brukt om lag 12 millioner kroner på flyplassen.

Dersom flyplassen blir forlenget med mellom 150 og 200 meter, kan Røkke bruke sitt nyinnkjøpte Cessna 550 Citation når han skal på hyttetur.

Det nye «hytteflyet» til 40 millioner kroner kan i utgangspunktet ikke lande på flyplassen i Oppdal, som i dag er på 1000 meter. Hittil er det hovedsakelig blitt brukt på flyginger til enkeltbedrifter i Aker og Kværner-konsernet i Norge.

Flyet kan lande på flere flyplasser enn den store Boeing-maskinen og er mye billigere å bruke på korte flyginger.

Styreleder Jarle Bakk i Midtnorsk Fly- og Luftsportssenter (MFL) er glad over signalene fra Røkke-selskapet Aker RGI.

- Vi har fått signaler fra Aker RGI om at det muligens blir en forlengelse av rullebanen. Dette vil være et kjempeløft for MFL, sier Bakk til Adresseavisen.

Aker RGI eier allerede 32 prosent av flyplass-selskapet MFL. Ola Vammervold i Oppdal Booking er også strålende fornøyd med de nye byggeplanene. Han håper kommunen og næringslivet i Oppdal vil bidra til at flyplassen blir i stand til å ta imot charterfly.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks