Hovedinnhold

Pårørende barket sammen med politi etter cruiseskip-kantring

Over 400 fortsatt savnet

<p><i>FORTVILELSE:  Familiemedlemmer av passasjerene til «Eastern Star», som kantret mandag, fortviler over liten informasjon om sine kjære.<br/></i></p>

FORTVILELSE:  Familiemedlemmer av passasjerene til «Eastern Star», som kantret mandag, fortviler over liten informasjon om sine kjære.

Foto: Reuters
Håpet om å finne overlevende etter cruiseskiptragedien i Kina svinner for hvert minutt som går. Samtidig er de pårørende frustrerte over mangel på informasjon fra myndighetene.

Denne saken handler om:

Mens høljregnet hemmet redningsarbeidet i går, er det tiden som truer den omfattende aksjonen i Yangtze-elven onsdag morgen. På et turistkontor i Shanghai utspiller det seg en helt annen kamp – en kamp om informasjonen, skriver Reuters.

– Ingen har gitt oss noen informasjon. Selv statsministeren har ankommet ulykkesstedet, men her hos reisebyrået burde de i det minste gitt oss noen form for trøst, sa en av de pårørende, Zhang, tirsdag.

I Shanghai har slektninger av båtpassasjerer barket sammen med politiet i fortvilelse over manglende informasjon om ulykken. De pårørende nekter å gi opp håpet om å bli gjenforent med sine kjære.

<p><i>JOBBET TIL SENE NATTETIMER: Redningsarbeidet fortsatte natt til onsdag, og 13 dykkere gjennomførte flere søk etter overlevende. Over 170 nye dykkere er forventet å delta i søket fra og med onsdag morgen.<br/></i></p>

JOBBET TIL SENE NATTETIMER: Redningsarbeidet fortsatte natt til onsdag, og 13 dykkere gjennomførte flere søk etter overlevende. Over 170 nye dykkere er forventet å delta i søket fra og med onsdag morgen.

Foto: Aly Song, Reuters

– Et kappløp mot klokken

Natt til onsdag finkjemmet dykkere det kinesiske båtvraket, og hentet ut elleve nye lik.

– Vi er i et kappløp mot klokken når det gjelder søket. Det har vært vanskelig, men så lenge det er det minste spor av håp, vil vi gjøre alt vi kan og aldri gi opp, sa Kinas transportminister Yang Chuantang.

Onsdag morgen er så langt er 18 personer bekreftet døde, og 14 reddet, ifølge det statlige nyhetsbyrået CCTV-News.

Utover natten fortsatte dykkere søket etter overlevende i det 76 meter lange skipsvraket. Elleve nye lik ble avdekket av dykkere natt til onsdag og ifølge militæret vil ytterligere 170 nye dykkere delta i søket fra og med onsdag morgen, skriver BBC.

Les: – Kan overleve dagevis i vraket

<p><i>LEMPER LIK: En gaffeltruck frakter 18 døde som er hentet ut etter båtkantringen i Kina mandag.<br/></i></p><p><br/></p>

LEMPER LIK: En gaffeltruck frakter 18 døde som er hentet ut etter båtkantringen i Kina mandag.


Foto: Reuters


– Overlevende ropte om hjelp fra innsiden

Over 400 mennesker er fortsatt ikke gjort rede for, og trolig er hundrevis fortsatt fanget på innsiden av skipet.

Tirsdag kunne redningsmannskapene høre desperate rop mens de lå og lyttet på skroget – onsdag morgen har derimot ropene om hjelp stilnet.

Båten var på vei fra Nanjing til Chongqing da ulykken inntraff. Ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua var det 406 kinesiske passasjerer som var på en utflukt arrangert av et reisebyrå i Shanghai, fem ansatte i reisebyrået og 47 besetningsmedlemmer om bord.

Hovedsakelig skal det ha vært eldre mennesker i alderen 50 til 80 år på utflukten, men det er også kommet rapporter om at personer helt ned til 3 årsalderen var om bord da skipet gikk under.

– Håper på mirakel

Bilder fra kinesiske medier viste onsdag morgen utslitte dykkere og andre redningsarbeidere som hadde jobbet gjennom natten i håp om å finne flere overlevende.

– Jeg håper på et mirakel, sier Tan Zhenxing, sønn av en mann som jobbet på båten.

Statsminister Li Keqiang har bedt om regelmessige og åpne oppdateringer fra redningsarbeidet og etterforskningen. Det er fortsatt uklart hva som forårsaken ulykken, men det er tidligere blitt hevdet at båten ble truffet av en syklon.

<p><i>OVERSIKT: I dette ulykkesområdet jobber kinesiske redningsmannskaper på spreng for å finne overlevende etter cruiseskiptragedien mandag.  Trolig er flere hundre fanget på innsiden av det kantrede skipet.<br/></i></p><p><br/></p>

OVERSIKT: I dette ulykkesområdet jobber kinesiske redningsmannskaper på spreng for å finne overlevende etter cruiseskiptragedien mandag.  Trolig er flere hundre fanget på innsiden av det kantrede skipet.


Foto: Reuters

VG/NTB

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks