Hovedinnhold

Killengreen sier nei til spesialenheter mot voldtekt

AVVISER FORSLAGET: I et brev til Riksadvokaten skriver politidirektør Ingelin Killengreen at «vi støtter ikke forslaget om å etablere egne seksuelle overgrepsteam». Foto: SCANPIX
AVVISER FORSLAGET: I et brev til Riksadvokaten skriver politidirektør Ingelin Killengreen at «vi støtter ikke forslaget om å etablere egne seksuelle overgrepsteam». Foto: SCANPIX
Politidirektør Ingelin Killengreen vil ikke at hvert politidistrikt skal få en egen spesialenhet mot seksuelle overgrep - til tross for klare anbefalinger fra Riksadvokatens voldtektsutvalg.

Utvalget Riksadvokaten satte ned etter at Norge møtte hard kritikk fra FNs kvinneutvalg konkluderte med at egne spesialenheter mot seksuelle overgrep var avgjørende for å få flere voldtektsmenn dømt, melder TV 2.

Nå avviser politidirektør Ingelin Killengreen forslaget blankt. I et brev til Riksadvokaten skriver hun at «vi støtter ikke forslaget om å etablere egne seksuelle overgrepsteam».

Kritikken fra kvinneutvalgte til FN kom på bakgrunn av at av tolv voldtektsanmeldelser, ender en sak opp med domfellelse.

- Det er en utfordring hvis vi skal ha hele team i samtlige politidistrikter i hele landet, og de skal rykke ut umiddelbart når det er meget store avstander, meget få politifolk og veldig få saker, sier Killengreen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks