Hovedinnhold

Kebba Secka trekker seg

Etter avsløringene i TV 2 om at Kebba Secka støtter omskjæring av jenter, trekker han seg fra Verdikommisjonen og som leder av Islamsk råd i Oslo.
-Jeg visste ikke at omskjæring av norske jenter var ulovlig også i utlandet, sier Kebba Secka til Dagbladet. Barnevernkonsulenten og læreren reagerer kraftig på programmet «Rikets tilstand» i TV 2, som med skjult kamera avslørte at han rådet en muslimsk jente til å omskjære seg, skriver Dagbladet.

Han mener TV 2 redigerte opptaket på en måte som gir feil inntrykk av hva han står for. Likevel trekker han seg både fra Verdikommisjonen og som leder av Islamsk råd.

Statsadvokatembetet i Oslo og Oslo politidistrikt skal nå etterforske imamene og innvandrermiljøene i Oslo, ifølge Dagbladet. Lov om forbud mot kjønnslemlestelse kom i 1995 og strafferammen er opp til åtte års fengsel. Minst 29 norske jenter er allerede omskåret.

Skjult kamera

Etter å ha blitt utstyrt med skjult videokamera av TV 2 gikk Kadra, som er av somalisk opprinnelse, til lærer Kebba Secka ved Lofsrud ungdomsskole i Oslo. På oppdrag fra redaksjonen i «Rikets tilstand» gikk Kadra til ledere i det somaliske miljøet for å spørre om råd om omskjæring.

Flere religiøse ledere rådet Kadra til å omskjære seg. Lærer og Verdikommisjons-medlem Secka var én av dem.

-Det var på tide at de muslimske imamene ble avslørt, sier Kadra.

I ett år har hun vært på flukt fra sin egen familie på grunn av spørsmålet om omskjæring. Kadra bor nå på hemmelig adresse og er under beskyttelse, skriver VG.

- Sjokkert

Daglig leder i Verdikommisjonen, Fred Olav Sørensen, sa til TV 2 etter å ha sett innslaget at han var sjokkert.

- Det som er kommet fram på dette programmet, er vanskelig å svelge. Umulig å svelge, sa han. Kommisjonen vil kreve en redegjørelse av Kebba Secka på sitt styremøte fredag 20. oktober. Også barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim oppfordrer Statsadvokaten til å ta ut tiltale mot imamene. Hun reagerer kraftig på uttalelsene fra Kebba Secka.

-Han har mistet all troverdighet. Jeg vet nesten ikke hvilke ord jeg skal bruke, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks