Hovedinnhold

Kai G. Henriksen ny sjef i Vinmonopolet

Kai G. Henriksen blir ny administrerende direktør i Vinmonopolet etter Knut Grøholt som gikk av ved årsskiftet.
Kai G. Henriksen kommer fra stillingen som administrerende direktør i advokatfirmaet DLA Nordic DA. Han har også vært leder i Unge Høyres Landsforbund og politisk rådgiver for tidligere Høyre-leder Rolf Presthus.

Fornøyd

-Styret er svært fornøyd med å kunne innstille Kai G. Henriksen som ny administrerende direktør. Han har solid erfaring fra både politikk og næringsliv, og har gode forutsetninger for å reetablere en tydelig og langsiktig ledelse i AS Vinmonopolet, sier styreleder Siri Hatlen til NTB.

Etter turbulensen i fjor rundt snoking i ansattes e-poster, og Ekjord-saken der det ble avdekket smøring av ansatte, står behovet for arbeidsro og tillit internt i organisasjonen høyt på den nye direktørens arbeidsliste.

-På kort sikt blir Henriksens viktigste oppgave å etablere en ny, fast ledelse og skape ro og forutsigbarhet i forhold til det krevende året Vinmonopolet har lagt bak seg, sier Hatlen.

Strategiarbeid begynner

Når han tar fatt på jobben i august, blir også strategiarbeidet viktig for den nye pol-direktøren. Det har vært stilt i bero mens Vinmonopolet har hatt en konstituert ledelse, men er ifølge styrelederen viktig å komme raskt i gang med.

-Vinmonopolet endrer seg i takt med samfunnsutviklingen, og det er vår oppgave å møte kundenes behov og forventninger på best mulig måte så vi styrker og stabiliserer det gode omdømmet Vinmonopolet er avhengig av å ha, sier Siri Hatlen til NTB.

Hun sier at det i fjor ble gjort en grundig gjennomgang av systemer og internkontroll etter Ekjord-saken, for å unngå lignende saker i framtiden.

Ansetter selv

I pressemeldingen som Vinmonopolet sendte ut fredag, heter det at den nye direktøren vil bli formelt tilsatt etter at Stortinget har behandlet Ot.prp. 42. Det betyr ikke at det er Stortinget som ansetter Vinmonopolets direktør.

Den retten har Vinmonopolet nylig fått selv, men de må vente til Stortinget har behandlet lovendringsforslaget som gjør det mulig. Det skjer i løpet av få uker.

-Jeg er svært glad for styrets innstilling. Vinmonopolet skal balansere virksomhetens samfunnsmessige ansvar med en profesjonell og kundeorientert drift. Dette gjør Vinmonopolet til en viktig samfunnsaktør med spennende utfordringer, sier Kai G. Henriksen, som ikke ønsker å gi flere kommentarer før ansettelsen formelt er foretatt.

Begynner i august

Kai G. Henriksen tiltrer stillingen som ny administrerende direktør i Vinmonopolet i august. Inntil da fortsetter Nordis Vik Olausson som konstituert direktør.

Innstillingen av Henriksen er blitt tatt godt imot av Vin- og brennevinsleverandørenes forening (VBF). De mener Vinmonopolets styre har gjort et godt valg og ser fram til å samarbeide for kvalitet og mangfold for forbrukerne.

Kai G. Henriksen er cand.polit. fra Universitetet i Oslo og har en Master of Business Administration (MBA) fra Harvard. Han har næringslivserfaring fra blant annet McKinsey & Co, Avanse Forvaltning og Storebrand Bank.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks