Hovedinnhold

Justisminister Aure er sykemeldt

Justisminister Aud-Inger Aure er sykemeldt i 14 dager fra i dag. - Dette er beklagelig og leit, sier statsminister Kjell Magne Bondevik.
Justisminister Aud-Inger Aure er innlagt til observasjon på Rikshospitalet etter en mindre forstyrrelse av blodforsyningen til hjernen heter det i en pressemelding fra statsministerens kontor.

- Det er klart vi synes dette er beklagelig og leit. Først og fremst for henne. Men når det skjer, så må hun få den ro hun trenger for å komme tilbake til hektene, sa statsminister Kjell Magne Bondevik til VG da han ankom Regjeringens strategikonferanse på Voksenåsen klokken 16.00 torsdag.

Bondevik ville ikke uttale seg om sykdommen, men henviser til legene.

- Jeg har selv snakket med henne idag. Hun er oppegående og spiser. Vi har en settestatsråd som foredrar hennes saker i statsråd. Statsekretæren styrer departementet inntil det blir snakk om et lengre sykrefravær.

- Regner du med at hun kommer tilbake etter 14 dager?

- Ja. Legene har sagt at hun skal sykemeldes for 14 dager og jeg har ikke faglig bakgrunn for å si hva som skal skje etter det, svarte statsministeren.

Aud-Inger Aure skulle i ettermiddag ha reist sammen med ekspedisjonssjef Torodd Veiding i Justisdepartementet til Sydpolen. Der skulle de sammen delta i den storslåtte feiringen av 40-årsjubileet for Antarktis-traktaten.

Etter Aures sykdomsforfall, kommer politisk rådgiver Hans Olav Syversen til å reise i stedet.

- Hun hadde sett fram til å reise til Antarktis i dag som den første norske statsråd noensinne, og var lei seg fordi hun måtte kutte ut en stund, sa Bondevik.

Informasjonskonsulent Roar Hanssen i Justisdepartementet sier til VG at Aure er innlagt til observasjon og undersøkelser på Rikshospitalet. Hun behandles av professor dr.med. Rolf Nyberg-Hansen ved Rikshospitalets nevrologiske avdeling.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks