Hovedinnhold

Er dette Norges morsomste julekort?

<p>SLEDEN KJØRTE I GRØFTA, 2017: – Nissen har rett og slett kjørt ut av veien, og må få hjelp av NAF. Han må også ta hensyn til været når han kjører ut med gaver. Også er det en påminnelse til folk om å kjøre forsiktig nå i julestria, oppfordrer Ole Andreas. </p>

SLEDEN KJØRTE I GRØFTA, 2017: – Nissen har rett og slett kjørt ut av veien, og må få hjelp av NAF. Han må også ta hensyn til været når han kjører ut med gaver. Også er det en påminnelse til folk om å kjøre forsiktig nå i julestria, oppfordrer Ole Andreas. 

Foto: PRIVAT
Denne kompisgjengen har valgt å spille på humor når de sender ut julekortene - hvert eneste år.

Denne saken handler om:

– Det begynte med at vi guttene som er på bildene, bodde i kollektiv sammen for noen år siden. Så tenkte vi at vi hadde lyst til å gjøre en humoristisk vri på det tradisjonelle julekortet som alle familier sender ut, forteller Ole Andreas Laache Klevan. 

Kreftsyke Bradley (5) tok England med storm: Fikk 11.000 julekort i fjor

Sammen med kompisene gjør han noe litt annerledes med julekortene sine. Det hele begynte i 2012, og siden har de laget julebilder hvert eneste år. 

– Det har blitt en tradisjon. Nå er det sånn at folk gleder seg til 1. desember, for da legger vi ut årets bilde ved midnatt, sier han. 

I hovedsak er det Ole Andreas selv som kommer med ideene til årets julekort. 

– Jeg begynner å tenke litt i sånn august eller september. Da begynner jeg å «kile» borti tanken på noen gode ideer, så forteller jeg det til de andre, og så bestemmer vi oss for den vi mener er best, forteller han. 

Fikk du med deg dette bildet? Curlingguttas kalenderbidrag 

Her er bildene:

<p>JULEMIDDAG, 2012: – Dette er det første bildet vi lagde. Vi snakket om at det ville være morsomt å portrettere selve julemiddagen, men sånn i senere tid er det kanskje ikke det jeg er mest stolt av, selv om det vel har generert mest latter, forteller Ole Andreas. </p>

JULEMIDDAG, 2012: – Dette er det første bildet vi lagde. Vi snakket om at det ville være morsomt å portrettere selve julemiddagen, men sånn i senere tid er det kanskje ikke det jeg er mest stolt av, selv om det vel har generert mest latter, forteller Ole Andreas. 

Foto: PRIVAT

Bakt syv slag? Her er proffenes tips (krever innlogging)

<p>JESU FØDSEL, 2013: – Her går vi rett på tradisjon. Jesu fødsel og hele den pakka står jo sterkt i juletradisjonen, så det var viktig at vi fikk tatt med det som et tema. Men vi har ikke de beste rekvisittene, da. Vi fikk riktignok lånt oss en stall og en ponni. Men den ene vise mannen har en t-skjorte over hodet, og den andre holder en champagneflaske, så det er ikke akkurat gull, røkelse og myrra, på en måte, forteller Ole Andreas. </p>

JESU FØDSEL, 2013: – Her går vi rett på tradisjon. Jesu fødsel og hele den pakka står jo sterkt i juletradisjonen, så det var viktig at vi fikk tatt med det som et tema. Men vi har ikke de beste rekvisittene, da. Vi fikk riktignok lånt oss en stall og en ponni. Men den ene vise mannen har en t-skjorte over hodet, og den andre holder en champagneflaske, så det er ikke akkurat gull, røkelse og myrra, på en måte, forteller Ole Andreas. 

Foto: PRIVAT

Så du denne julehilsenen? Ble sett av flere tusen 

<p>NISSEFØDSEL, 2014: – Vi tenkte at vi burde gjøre noe med julenissen og hjelperne hans. Så tenkte vi at disse hjelperne måtte jo komme fra et sted, så vi ville iscenesette at kona til nissen rett og slett fødet en nissehjelper, forteller hjernen bak bildene.</p>

NISSEFØDSEL, 2014: – Vi tenkte at vi burde gjøre noe med julenissen og hjelperne hans. Så tenkte vi at disse hjelperne måtte jo komme fra et sted, så vi ville iscenesette at kona til nissen rett og slett fødet en nissehjelper, forteller hjernen bak bildene.

Foto: PRIVAT

Debattinnlegg: Alenejul er ingen krise 

<p>TRE NØTTER TIL ASKEPOTT, 2015: – Vi prøver å ta essensen av noe vi vet betyr jul for veldig mange. Her så vi for oss at hvis vi tok meg med skjegg og litt fint, blondt, langt hår, så ville vi få en bra Askepott. Så tenkte vi på situasjonen hvor prinsen prøver på skoen, da. Mens sistemann bare kunne være en stallgutt. </p>

TRE NØTTER TIL ASKEPOTT, 2015: – Vi prøver å ta essensen av noe vi vet betyr jul for veldig mange. Her så vi for oss at hvis vi tok meg med skjegg og litt fint, blondt, langt hår, så ville vi få en bra Askepott. Så tenkte vi på situasjonen hvor prinsen prøver på skoen, da. Mens sistemann bare kunne være en stallgutt. 

Foto: PRIVAT
<p>HER GÅR DET GALT, 2016: – Jeg ble onkel året før, da var jeg og så nisse for første gang for min lille niese. Da fikk jeg lyst til å gjøre en morsom greie på nissen, men det kan jo ikke være så lett for ham å komme seg ned den pipen. Vi tenkte at han måtte ha hatt noen ulykker underveis, så her deiset han ned i en tent peis, så mor og far med babyen måtte slokke nissen, da, forteller Ole Andreas. </p>

HER GÅR DET GALT, 2016: – Jeg ble onkel året før, da var jeg og så nisse for første gang for min lille niese. Da fikk jeg lyst til å gjøre en morsom greie på nissen, men det kan jo ikke være så lett for ham å komme seg ned den pipen. Vi tenkte at han måtte ha hatt noen ulykker underveis, så her deiset han ned i en tent peis, så mor og far med babyen måtte slokke nissen, da, forteller Ole Andreas. 

Foto: PRIVAT

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks