Hovedinnhold

Kona til Ap-Jonas skriver samlivsbok

Forlaget: «En ærlig fortelling fra eget liv»

<p>HOLDER SAMMEN: Jonas Gahr Støre og Marit Slagsvold kom hånd i hånd til valglokalet på Slemdal skole i Oslo på valgdagen i fjor.</p>

HOLDER SAMMEN: Jonas Gahr Støre og Marit Slagsvold kom hånd i hånd til valglokalet på Slemdal skole i Oslo på valgdagen i fjor.

Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix
Jonas Gahr Støres (55) kone, Marit Slagsvold (53), skriver bok om kjærlighet, relasjoner og om forholdet til Arbeiderpartiets statsministerkandidat.

Denne saken handler om:

I løpet av året planlegger Cappelen Damm forlag å gi ut boken, som har fått tittelen «Sammen. Jeg blir til i møtet med deg».

Jonas til VG: Derfor trener jeg svette-yoga

Slagsvold arbeider som gestaltterapeut ved Oslo Gestaltsenter, og har seks års utdanning fra Norsk Gestaltinstitutt-Høyskole.

Gestaltterapeut

Ifølge Wikipedia er gestaltterapi en eksistensiell og eksperimentell form for psykoterapi.

<p>TERAPEUT: Marit Slagsvold har gitt ut flere fagbøker som gestaltterapeut tidligere. Her fra et intervju i forbindelse med en bok om død og sorg fra 2008.</p>

TERAPEUT: Marit Slagsvold har gitt ut flere fagbøker som gestaltterapeut tidligere. Her fra et intervju i forbindelse med en bok om død og sorg fra 2008.

Foto: Magnar Kirknes, VG

Forfatteren selv vil ikke stille til intervju med VG om boken, men ektemann og Ap-leder Støre sier dette om konens bok:

Les hele historien: Støre-familiens krigshistorie

– Ja, det er riktig at Marit skriver bok basert på sine egne erfaringer og fra sitt virke som gestaltterapeut. Tidligere har hun skrevet bøker sammen med andre, men dette er fullt og helt hennes egen bok. Jeg har ikke bidratt til innholdet utover at vi som andre ektefeller snakker sammen om både livet og jobben, sier Støre til VG.

«Ærlig fortelling»

I forlagets egen omtale av boken skriver de:

«Ingen er bare seg selv. Vi lever i et fellesskap og påvirker hverandre. Gjennom en ærlig fortelling fra eget liv formidler Marit Slagsvold relasjonenes betydning, og viser hvordan vi kan leve godt med forskjeller i samliv og i samfunn. Hun tror på mulighetene som ligger i å verdsette at vi erfarer forskjellig og har ulike behov, for sammen å bli tydeligere og til større glede for oss selv og hverandre.»

Redaksjonssjef Ingebrigt Waage Hetland i Cappelen Damm er ikke spesielt snakkesalig om den kommende boken.

Se bildene: Næmmen ... er det ikke Jonas Potter?!

– Jeg kan bekrefte at Marit Slagsvold skriver en bok og at den kommer ut hos oss. Den var planlagt i mars, men den kommer ikke til å bli gitt ut da.

Kan bli statsministerfrue

– Skriver hun sammen med noen?

– Hun skriver boken alene, og har jobbet med den i overkant av et år. Jeg har store forventninger til denne boken. Det kommer til å bli en bra bok, som alle vil kunne ha interesse av å lese. Den skrives for et allment publikum, sier Hetland.

Marit Slagsvold har så langt hatt en svært lite profilert rolle, til tross for at hun om halvannet år kan bli Norges statsministerfrue om Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet vinner tilbake regjeringsmakten.

Marit Slagsvold og Støre har vært gift siden 1988 og paret har tre sønner sammen: Magnus, Vetle og Gullik.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks