Hovedinnhold

Utmatting årsak til avsporing

Utmatting var årsaken til bruddet i hjulakselen på Signatur-toget som sporet av på Nelaug stasjon på Sørlandsbanen lørdag. NSB vil bruke hele søndag på å sjekke alle sine Signatur-tog for feilen.

Denne saken handler om:

Dermed blir det ingen Signatur-avganger på NSB før mandag, når de første togene forventes klare. Kontrollen med hjulkapslene på de nye togene utføres blant annet med spesialutstyr fra Sverige.

Togleverandøren ADtranz har anbefalt utvidet kontroll av togsettene. Foreløpig har ikke NSB funnet skader på noen av de andre Signatur-togene. Søndagens avganger på Dovre- og Sørlandsbanen vil stort sett bli ivaretatt med andre togsett i Signatur-togenes fravær, men enkelte avganger vil bli innstilt, opplyser NSB i en pressemelding.

Flytogene, som også har vært sjekket, går søndag som normalt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks