Hovedinnhold

Signalfeil på Østfoldbanen skaper forsinkelser

** NSB: Selv med 32 busser klarer vi ikke å ta unna trykket
** Jernbaneverket tror problemene kan vedvare i flere timer

I KØ: Et stort antall passasjerer har måttet tilbringe morgenstunden på Ski stasjon i ned mot 15 minusgrader fredag morgen. Foto: PATRIK EIAN FJELDSTAD, VG
I KØ: Et stort antall passasjerer har måttet tilbringe morgenstunden på Ski stasjon i ned mot 15 minusgrader fredag morgen. Foto: PATRIK EIAN FJELDSTAD, VG
(VG Nett) NSB har satt inn buss for tog etter feil på signalanlegget mellom Kolbotn og Ski i morgentimene fredag.

Denne saken handler om:

Tips oss

Pressevakt Erik Lødding i NSB opplyser at signalproblemene vil medføre forsinkelser for reisende.

- Men vi oppfordrer kundene våre til å møte opp som normalt. Vi har satt inn buss for tog, sier Lødding til VG ved 07.30 tiden fredag morgen.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?
2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000

Problemer med signalanlegget gjør at det er stengt for all togtrafikk mellom Kolbotn og Ski.

- Det tok så himla lang tid

Klokken 09.15 er strekningen fortsatt stengt, og passasjerene blir nødt til å vente på bussene på Ski stasjon.

- Det var flere hundre passasjerer som måtte stå ute i 16 minusgrader og vente. Det tok så himla lang tid, så jeg tok til slutt en vanlig rutebuss til en annen bussholdeplass, der jeg kom meg på en buss til Oslo, sier Lisbeth Lund til VG.

Hun forteller at ventehallen på Ski stasjon var stappfull av folk som forsøkte å varme seg. Svært mange måtte imidlertid oppholde seg utendørs, forteller Lund.

- Det er sjelden jeg klager, men denne gangen synes jeg det gikk for langt, sier Lund.

Artikkelen fortsetter under bildet

VENTER: På Vestby stasjon står mange passasjerer og venter på busstransport. En signalfeil gjør at tog på Østfoldbanen ikke kan kjøre inn på Ski stasjon, på vei mot Oslo. Foto: PATRIK EIAN FJELDSTAD, VG
VENTER: På Vestby stasjon står mange passasjerer og venter på busstransport. En signalfeil gjør at tog på Østfoldbanen ikke kan kjøre inn på Ski stasjon, på vei mot Oslo. Foto: PATRIK EIAN FJELDSTAD, VG

- Klarer ikke å ta unna

- Vi setter inn de bussene vi får tak i - per nå er 32 busser i sving. Men vi snakker om 1000 til 15000 passasjerer som står i beit for transportmiddelm så selv med 32 busser klarer vi ikke å ta unna trykket, sier pressevakt Håkon Myhre til VG ved 09.15-tiden.

Signalfeilen gjør også at en del mennesker står og venter på busstransport på Vestby stasjon, fordi regiontogene fra Halden stopper her som følge av at de ikke kan kjøre inn på Ski stasjon.

- Dessverre blir hele Østfoldbanen skadelidende, sier Myhre.

Strømbrudd

Like over klokken 09.30 forteller pressevakt Inge Hjertaas i Jernbaneverket at de har hatt signalfeil på to steder - på Langhus og Oppegård.

- Feilen på Langhus er fikset, men vi jobber fortsatt med feilen på Oppegård. Vi anslår at feilen vil være løst cirka klokken 11, sier Hjertaas til VG.

- Hva slags ressurser har dere for å rette opp dette raskt?

- Vi setter inn det vi har, særlig på en dag og en tid som denne.

- Er dere godt nok forberedt på kulden?

- Dette hadde ikke noe med kulden å gjøre. Feilen skjedde antakelig etter et strømbrudd i natt, sier Hjertaas.

- Og det er ikke noe man kan sikre seg mot?

- Det vet jeg ikke. Det var mørkt i et større område, og det vil jo kunne skje innimellom.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks