Hovedinnhold

NSB har ansatt ny toppsjef

SA OPP: Stein Nilsen (Bildet) sa opp sin stilling som toppsjef i NSB i januar. Nå tar Tom ingulstad midlertidig over. Foto: Jan Petter Lynau/VG
SA OPP: Stein Nilsen (Bildet) sa opp sin stilling som toppsjef i NSB i januar. Nå tar Tom ingulstad midlertidig over. Foto: Jan Petter Lynau/VG
(VG Nett) Tom Ingulstad overtok onsdag som midlertidig leder av NSB persontog.

Denne saken handler om:

Stein Nilsen leverte sin oppsigelse i midten av januar, etter hardt press på grunn av mange forsinkelser og kritikk fra NSB-passasjerer.

LES OGSÅ:Pendlerforening: - Her gikk feil mann

Fra i dag overtar Tom Ingulstad midlertidig ledelsen. Ingulstad har til nå jobbet som plandirektør og som direktør av trafikksikkehet og operatørforvaltning i NSB.

- Det er viktig at han som skal ha ansvaret får komme fort inn i tingene slik at prosjektene har den farten som trengs, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til VG Nett.

Bli med i VG Netts togkaos-gruppe på Facebook

LES OGSÅ:Nilsen: - Ikke mulig å fokusere på kundene i NSB

Hvor lenge Ingulstad vil være leder, er ikke bestemt.

Tok konsekvensene

Til VG Nett tidligere i februar fortalte Nilsen om en av grunnene til at han trakk seg.

- Hvis jeg ikke er i stand til å oppfylle de kravene som er knyttet til min stilling, tar jeg konsekvensene av det. Avstanden mellom det politikere sier og det de gjør, er for stor, sa NSB-toppsjefen, og presiserte at han mener togproblematikken er et tverrpolitisk problem.

HYLLES ETTER SJOKK-AVGANGEN:Les hva politikere og pendlere sier om Nilsens oppsigelse

13. januar - omtrent på den tiden Nilsen leverte oppsigelsen - gikk han også hardt ut mot norske samferdselspolitikere i et intervju med VG. Den gang sa han at togkaoset ville fortsette i 30 år om ikke politikerne ga jernbanen i Norge et solid løft.

LES HELE INTERVJUET HER:Spår 30 år med togkaos

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks