Hovedinnhold

Jon Arvid satt innesperret på toget i to timer

- De fleste togene i rute nå

INNESPERRET: Da en ledning falt ned på toget han satt i, ble Jon Arvid Dammen og 50 andre passasjerer innesperret på toget i to timer. Foto: Privat
INNESPERRET: Da en ledning falt ned på toget han satt i, ble Jon Arvid Dammen og 50 andre passasjerer innesperret på toget i to timer. Foto: Privat
(VG Nett) En kjøreledning med 16.000 volt falt ned på et tog i Oslotunnellen. Jon Arvid Dammen og rundt 50 andre passasjerer satt innesperret i toget i nesten to timer.

Denne saken handler om:

Tips oss

Kjøreledningen som falt ned førte til både forsinkede og innstilte tog frem til klokken 12.00 tirsdag formiddag.

- Da vi hadde kommet forbi Oslo S hørte vi et smell og toget bråbremset. Så fikk vi etter hvert beskjed om at det var en ledning som hadde falt oppå toget, sier Dammen, som kom to timer for sent på jobb som en følge av togproblemene.

LES OGSÅ:Får to år på seg til å utrede lyntog

Han forteller at det var kaldt i vognen, slik at alle passasjerene etter hvert flyttet seg til samme vogn. Etter en stund fikk de høre at Jernbaneverket skulle komme og ordne opp.
- De kom omtrent en time etter at vi hadde fått beskjeden, sier han oppgitt og legger til at de fikk svært liten informasjon.

- Vi fikk vite at det skulle komme et nytt tog og hente oss, men det fikk vi først vite av bekjente som hadde hørt det på radio, ikke av NSB, sier Dammen.

16.000 volt oppå toget

Hos NSB bekrefter de at det er en kjøreledning som har falt ned som var årsaken til forsinkelsene.

- Den falt ned så den lå oppå toget. Det var 16.000 volt i ledningen, så passasjerene kunne ikke gå ut av toget før det var i orden, sier Preben Colstrup, informasjonssjef i NSB.

Bli medlem avTogkaospå Facebook!

Toget, som var på vei til Mysen, stoppet i vestgående retning inne i Oslotunnellen.

- Kunne vært veldig farlig

- Hvis passasjerene hadde gått av toget kunne det potensielt vært veldig farlig, det er veldig sterk strøm i en slik ledning i tillegg til at det går tog i sporet ved siden av, sier Trude Isaksen, pressevakt i Jernbaneverket.

LES OGSÅ:NSB har ansatt ny toppsjef

Frem til 12-tiden tirsdag hadde Jernbaneverket bare enkeltspor i drift, men etter det skal togene ha gått nesten som normalt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks