Hovedinnhold

Jens Stoltenberg prøvde hasj som ung

For første gang bekrefter Jens Stoltenberg at han røykte hasj da han var ung. Nå angrer han og advarer barn og unge mot å eksperimentere med rusmidler.
- Ja, det er riktig at jeg som ung prøvde hasj. Det var et fåtall tilfeller for over 25 år siden, fra slutten av ungdomsskolen, sier Stoltenberg til VG.

I ettertid skulle han ha ønsket at han ikke hadde gjort det.

I dag vet jeg mye mer om hvilke farer narkotika fører med seg, sier han.

For et år siden sto han frem med sin søster Nini og fortalte om hennes sterke rusproblemer. Nå kommer han med en innstendig oppfordring til dagens unge:

- Jeg vil på det sterkeste advare barn og unge mot å eksperimentere med rusmidler overhodet. Det som kan fremstå som uskyldig eksperimentering, kan ende forferdelig galt, sier han.

Tidligere har Jens Stoltenberg av prinsipielle grunner nektet å svare hverken bekreftende eller avkreftende på alle spørsmål om han har brukt narkotika.

- Jeg mener i utgangspunktet at politikere skal være svært varsomme med å kommentere sitt privatliv, sier han.

Grunnen til at han nå velger å snakke, er opplysningene som kommer frem i artikkelen VG-journalist Elisabeth Skarsbø Moen har skrevet på bakgrunn av sin biografi om han.

- Hvis jeg hadde latt være å kommentere dette, ville saken ha blitt fremstilt som mye mer mystisk enn den i realiteten er, sier Stoltenberg, som om en uke velges som leder i Arbeiderpartiet.

- I biografien om deg kommer det også frem at du som AUF-tillitsvalgt røykte hasj på en offisiell reise til Spania i 1982?

- Det kan jeg etter beste evne ikke huske. Derfor kan jeg ikke forstå at det er riktig.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks