Hovedinnhold

«Jeg har alltid beundret Brede. Kanskje han topper det nå»

Tom Sterri har hatt mange samtaler med Bøe om sykdommen

VANVITTIG TØFF: Tom Sterri hyller sin gode venn og kollega Brede Bøe. FOTO: TROND SOLBERG OG LINN CATHRIN OLSEN/VG Foto: FOTO: TROND SOLBERG/VG
VANVITTIG TØFF: Tom Sterri hyller sin gode venn og kollega Brede Bøe. FOTO: TROND SOLBERG OG LINN CATHRIN OLSEN/VG Foto: FOTO: TROND SOLBERG/VG
(VG Nett) Revy-guru Tom Sterri (52) kaller Brede Bøe (43) vanvittig tøff som står fram som HIV-positiv, men tror samtidig det er en bør som er løftet fra vennens skuldre.

- Han er et av de klokeste menneskene jeg vet om. Når han har gått ut med dette, er det fordi det er veloverveid og han har en grunn til å gå ut med det, sier Tom Sterri til VG Nett.

Mandag ettermiddag sendte Bøe ut et leserinnlegg hvor han skriver om at han er HIV-positiv, sliter med en bipolar lidelse og har hatt alkoholproblemer.

Les hele kronikken her: AV FOLKET, FOR FOLKET! 

Bøe vil foreløpig ikke kommentere innlegget overfor VG Nett, men skriver at det åpenhjertige brevet kommer som en reaksjon på at stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg ble vraket av valgkomiteen til Østfold Arbeiderparti etter å ha innrømmet bruk av cannabis.

Bakgrunn: Stortingsvara Brede Bøe: - Jeg er HIV-positiv 

- At han bruker det til å forsvare en annen er vakkert, bare det. Jeg har alltid beundret Brede, kanskje topper han det nå med den åpenheten han viser, sier Sterri.

Saken fortsetter under bildet ...

GODE VENNER: Tom Sterri og Brede Bøe på premieren til «En friskmeldt Brede Bøe» i 2001. Foto: Geir Carlsson, VG.
GODE VENNER: Tom Sterri og Brede Bøe på premieren til «En friskmeldt Brede Bøe» i 2001. Foto: Geir Carlsson, VG.


- Vanvittig tøff

Sterri kjenner seg igjen i kvalene rundt åpenhet, etter at han selv sto frem som homofil i 2007.

- Jeg fikk vite dette av Brede for lenge, lenge siden, og vi hadde mange fine samtaler om det. Jeg tok det ganske lett, fordi jeg hadde gjort mye research på HIV i forbindelse med «Hotel Cæsar». Så jeg vet at han kan leve lenge og være lykkelig. Uten å ufarliggjøre det, kan man gravlegge 80-tallsfordommene, sier revynestoren.

Han mener Bøe har taklet sykdommen veldig bra.

- Jeg vet han gjør det han skal for å få et bra liv. Han er vanvittig tøff som går ut med det, og jeg tror han kommer til å oppleve det som fint. Jeg tror det er en byrde fra skuldrene hans. Nå vet folk det, og nå kan de oppføre seg mot ham som de alltid har gjort. Han bør ta sine forholdsregler, og det vet jeg at han gjør. Han er en veldig, veldig klok mann, sier Sterri.

Snakket sammen

- Hvordan var det å snakke med ham om det?

- Da jeg fikk vite det hadde jeg automatisk en liten sjokkopplevelse, men jeg visste at man kan bli en gammel mann som HIV-positiv i dag. Jeg skal ikke ufarliggjøre det, og det gjør ikke han heller, men jeg begynte ikke å gråte eller få hetta. Svaret var bare at han måtte leve deretter, og han synes det var godt med en sånn reaksjon.

Komiker og varastortingsrepresentant for Høyre, Brede Bøe (43), skriver i en kronikk at han er HIV-positiv, bipolar og har alkoholproblemer, men stolt stiller til gjenvalg.

Kronikken er en støtteerklæring til stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg, som blir vraket av valgkomiteen til Østfold Arbeiderparti fordi han har innrømmet misbruk av cannabis.

Vil ikke kommentere kronikken

Leder i Østfold Arbeiderparti, Signe Øye, ønsker ikke å kommentere kronikken eller angrepene mot partiet i den.

- Men er du som leder i Østfolk AP fornøyd med prosessen som førte til at Forsberg ble vraket?

- Jeg føler av valgkomiteen i partiet har gjort en grundig jobb, ja, svarer hun.

- Jeg vil ikke kommentere noe utover det.

VG Nett har forsøkt å komme i kontakt med leder av valgkomiteen i Østfolk AP, som så langt ikke har besvart henvendelsene.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks