Hovedinnhold

Jager mann som beføler jenter i Oslo

Flere meldinger om mann som antaster småjenter

(VG Nett) Politiet i Oslo leter nå etter en mann som kan ha antastet og vært i kontakt med ni småjenter på ti dager.

Jentene skal ha blitt antastet på lår og rumpe utenpå klærne av mannen, som alle oppgir et signalement og fremgangsmåte som gir politiet grunn til å tro at det dreier seg om samme mann. Alle jentene skal være i alderen åtte til ti år.

- Beføler utenpå klærne

Det begynte 21. august, da en jente skal ha blitt oppsøkt og antastet av en mann i Ullevål hageby i Oslo. Hun har beskrevet mannen som mørkhudet, og han skal blant annet ha vært iført en blå caps. I går dukket det igjen opp meldinger om antastede småjenter, denne gangen i nærheten av Grindbakken skole i Holmenkollen. Denne gangen var det to jenter som skal ha blitt utsatt for det samme som jenta på Ullevål.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN?Kontakt VG Nett!

- Like etterpå ringer det inn foreldre som sier at en jente har blitt befølt utenpå klærne på Huseby, i samme område, sier politiinspektør Hanne Kristin Rhode til VG Nett.

Også disse gangene er det en mørkhudet mann, denne gangen skallet, som blir oppgitt som gjerningsmann av småjentene.

Utover kvelden fikk politiet henvendelser fra ytterligere fem foreldre, som forklarte at deres små døtre hadde vært i kontakt med en mann som passer til samme beskrivelse. Tilfellene fordelt seg over perioden mellom halv to og fem på ettermiddagen.

- Vi vet ennå ikke om disse siste fem jentene har blitt antastet av mannen, eller bare oppsøkt av ham eller sett ham. Status nå er at vi har fire som vi vet er blitt antastet, og fem som på et eller annet vis har blitt kontaktet av ham eller oppmerksom på ham, sier Rhode.

- Vi kan ikke slå fast at dette er samme person, men utelukker det ikke på bakgrunn av det vi vet ennå, legger hun til.

Løpt sin vei

Politiet understreker at mannen ikke har vært voldelig mot barna. Han oppsøker dem, antaster dem og har ikke gjort noen ytterligere fremstøt når de har løpt sin vei. Barna har, så langt politiet vet nå, vært alene eller i grupper med andre barn når mannen har slått til.

- Dette er en sak vi ser alvorlig på. Samtidig ønsker vi ikke å lage en oppskremt stemning blant foreldre, sier Rhode.

Barna vil forklare seg i et dommeravhør, som er berammet til tirsdag neste uke. I mellomtiden vil aktuelle voksenpersoner bli avhørt. Politiet vil også ta kontakt med de omkringliggende politidistriktene for å høre om man har fått inn liknende tilfeller der. Forebyggende avdeling ved Majorstuen politistasjon vil gå i dialog med skolene i områdene.

- Dette er en mann som oppsøker barna, ikke omvendt. Men foreldre må gjerne, dersom de føler for det, fortelle barna sine at de ikke må snakke med fremmede som henvender seg til dem, sier Rhode.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks