Hovedinnhold

Jager brutal voldtektsmann i Ålesund

PEPPERSPRAY: Turid Smor (40 bor rett ved krysset der overfallsmannen har slått til flere ganger. Hun vil ikke gå ut uten bikkja «Ronja», og har utstyrt seg selv og datteren på 20 med en ulende alarm - og vil skaffe seg pepperspray. Foto: ANDRÉ PEDERSEN
PEPPERSPRAY: Turid Smor (40 bor rett ved krysset der overfallsmannen har slått til flere ganger. Hun vil ikke gå ut uten bikkja «Ronja», og har utstyrt seg selv og datteren på 20 med en ulende alarm - og vil skaffe seg pepperspray. Foto: ANDRÉ PEDERSEN
ÅLESUND (VG) Politiet mener den brutale fremgangsmåten er så lik at det tyder på at flere overfall og voldtektsforsøk er begått av samme mann.

Vet du noe?

Politiet i Ålesund jager nå en mann av antatt utenlandsk opprinnelse, med lys brun hud og mørkt hår. VG er også kjent med at de har DNA-spor etter flere av de grove overfallene.

I Sunnmørsbyen med drøyt 42 000 innbyggere har seks overfall på unge kvinner det siste drøye halvåret skapt redsel i gatene. Politiet mener fire av overfallene trolig er begått av samme mann.

- Signalementet av en mann som ikke er etnisk norsk, metoden under overfallene, og det geografiske området de er begått i tyder på at det er en sammenheng, sier leder for etterforskningsseksjonen ved Ålesund politistasjon, Terje Rishaug.

Fellestrekk

Natt til søndag ble en 23 år gammel kvinne overfalt i krysset mellom Aspegata og Kirkegata. Her er det godt belyst, og mange personer beveger seg langs veien etter stengetid ved utestedene i sentrum. Men tilsynelatende uten å bry seg om faren for å bli oppdaget hev voldtektsmannen seg over kvinnen, og dro henne inn i en snøfonn.

På nøyaktig samme sted ble en kvinne overfalt og voldtatt natt til 10. mai i fjor, etter at to andre kvinner hadde blitt utsatt for grov vold og voldtektsforsøk i samme område tidligere samme natt. Nå etterforskes sakene fra mai sammen med voldtekten natt til søndag.

- Den brutale voldsbruken er av en type som gjør at den i seg selv er et fellestrekk, sier Rishaug.

Etter overfallene i mai har politiet sikret seg en DNA-profil, og det er tatt prøver av det siste offeret som nå skal matches opp mot denne. Alle de fire ofrene har vært unge kvinner i 20-årene på vei hjem fra utesteder i sentrum av Ålesund.

I ytterligere en overfallssak, fra 11. oktober, står politiet helt uten spor, men her skal det ha vært to overfallsmenn. En annen anmeldt voldtekt, fra 4. oktober, er begått på en annen måte.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks