Hovedinnhold

Oslo vil kjøpe Napolis søppel

- DESPERATE: Napoli har et søppelproblem. Innbyggerne i byen skal nå være svært lei, og vurderer å selge avfallet til Norge. Foto: AFP
- DESPERATE: Napoli har et søppelproblem. Innbyggerne i byen skal nå være svært lei, og vurderer å selge avfallet til Norge. Foto: AFP
Søppelet som flyter i Napolis gater, kan til neste år brukes til å varme Oslos innbyggere.

Denne saken handler om:

Søppelet kan komme til nytte i søppelforbrenningsanlegget på Mortensrud sørvest i Oslo, melder NRK.

- Det er i alles interesse at Oslo kommune får fylt opp forbrenningsanlegget sitt, forteller Jannicke Gerner Bjerkås, kommunikasjonssjef i Energigjenvinningsetaten i Oslo.

Derfor var en norsk delegasjon på besøk i den søritalienske byen tidligere denne uken. Ifølge den italienske avisen Corriere delle Serra er det snakk om å få i stand en kontrakt for salg av 200.000 tonn søppel til Norge og Sverige. Prisen for Napolis etterlatenskaper skal være 90 euro per tonn husholdningsavfall.

- Man har ingen garanti for at ikke dette husholdningsavfallet er blandet med giftig avfall, men jeg tror ikke det - i hvert fall ikke hvis det dreier seg om søppelet som ligger i gata, sier den norskitalienske forfatteren Mariangela Cacace, som har skrevet en bok om mafiaens innflytelse i Napoli.

Den napolitanske mafiaen er også involvert i søppelhåndteringen, men Cacace tror likevel det skal være mulig å kjøpe avfallet uten å få problemer med organiserte kriminelle.

- Jeg tror italienerne nå er så desperate etter å få bort alt søppelet, at dette kan gå bra.

Bjerkås presiserer at Oslo kommune ikke skal inngå en avtale direkte med Napolis myndigheter, men gå gjennom en megler.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks