Hovedinnhold

Human Rights Service kan miste statsstøtten

<p>FÅR KRITIKK: Informasjonsansvarlig Hege Storhaug og Human Rights Service' får kritikk for sitt nye fotoprosjekt.</p>

FÅR KRITIKK: Informasjonsansvarlig Hege Storhaug og Human Rights Service' får kritikk for sitt nye fotoprosjekt.

Foto: Håkon Mosvold Larsen,, NTB scanpix
Human Rights Service' (HRS) fotoprosjekt vekker sterke reaksjoner, og Høyre sier til Dagbladet at de vil se nøye på statsstøtten til organisasjonen.

Denne saken handler om:

«Vi vil i tiden framover hyppig benytte det visuelle for å vise våre lesere hva som skjer med vårt kjære Norge. Islams framvekst går raskt», skrev informasjonsansvarlig Hege Storhaug på HRS' nettsider søndag.

Hun oppfordrer folk over hele landet til å bidra med å sende inn bilder. Innlegget er illustrert med et fotografi av fire kvinner som venter på bussen på Tøyen i Oslo. Tre av dem er ikledd hijab.

Dette får blant andre Høyres stortingsrepresentant Kårstein Løvaas til å reagere. Han mener prosjektet er «antiintegreringsarbeid».

– Høyre vil se nøye på statsstøtten nå. Uavhengig av om organisasjonen heter Islamsk Råd eller HRS, må vi hvert år gå gjennom hvem vi gir penger til. Pengene skal brukes på integrering. Brukes de på andre ting, er vi nødt til å gjøre en vurdering, sier Løvaas til Dagbladet.

Medredaktør Ivar Staurseth i Minerva mener HRS helt klart bør miste støtten.

– Når de pisker opp leserne til å fotografere skattebetalere og henge dem ut på nett, er det på tide å stenge igjen krana, sier han til avisen.

Også sosiologen Kjetil Rolness, som tidligere har tatt Storhaug i forsvar, mener en grense er nådd.

– Det jeg oppfatter som legitim innvandringskritikk blir bare dratt ned i søla av dette, sier Rolness til avisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks