Hovedinnhold

Islam Net-ideolog nektet innreise

FÅR IKKE INNREISE: Zakir Naik får ikke innreise til Storbritannia. Foto: Skjermdump Peace TV/YouTube
FÅR IKKE INNREISE: Zakir Naik får ikke innreise til Storbritannia. Foto: Skjermdump Peace TV/YouTube
(VG Nett) Dr. Zakir Naik, hovedideolog for den norske foreningen Islam Net, er nektet innreise til Storbritannia.

Den indiske muslimske predikanten fikk i dag avslag på innreise av den britiske innenriksministeren Theresa May. Begrunnelsen er at han skal ha utvist «uakseptabel oppførsel» melder BBC.

Dr. Zakir Naik framstår som hovedideolog for den omstridte norske foreningen Islam Net, som VG har omtalt i en rekke artikler den siste uken.

Les også:- Vil renvaske islams navn

Naik er sterkt kritisert, blant annet fordi han en rekke ganger er beskyldt for å bruke sin misjonerende TV-kanal «Peace-TV» til å rakke ned på andre religioner. Han har også hevdet at det er «åpenbart» at terrorangrepet 11. september 2001 var planlagt av den daværende amerikanske presidenten George W. Bush.

- Uakseptabel oppførsel

SYND: Fahad Qureshi, leder i Islam Net, synes det er synd Zakir Naik ikke får komme til Storbritannia. Foto: Markus Aarstad/VG
SYND: Fahad Qureshi, leder i Islam Net, synes det er synd Zakir Naik ikke får komme til Storbritannia. Foto: Markus Aarstad/VG

Den indiske muslimske lederen, med hovedsete i Mumbai, har også uttalt at han ønsker dødsstraff for frafall fra islam.

På nettsidene til den raskt voksende foreningen Islam Net framstår han som en hovedinspirasjon for foreningens uttalte mål om å «oppklare misoppfattelser om islam».

Les også:- Misjonspress på Høgskolen i Oslo

Den britiske innenriksministeren kan nekte innreise til personer som «truer nasjonal sikkerhet», blant annet ved å komme med meninger som forherliger terrorisme eller oppfordrer til vold.

Theresa May sa i dag om begrunnelsen for innreisenekten at å komme til Storbritannia er «et privilegium, ikke en rettighet».

­ En rekke kommentarer fra Dr. Naik er bevis for meg på hans uakseptable oppførsel, sier May, og la til at hun ikke vil slippe inn mennesker som er til skade for det britiske samfunnet.

- Makten til å nekte innreise er ikke en beslutning man tar lett på, og brukes ikke som en metode for å stanse åpen debatt, fortsatte hun.

Les også:Oslomoské varslet PST om trusler

- Synd

Islam Net har invitert flere av de andre ideologene som opptrer på Dr. Zakir Nakirs Peace TV til Norge, deriblant sheikh Hussain Yee, som på en konferanse i Oslo i påsken sa at en mann ifølge islam har rett til å disiplinere sin kone forutsatt at det slås av kjærlighet.

- Vi har ikke planer om å invitere Dr. Naik til Norge. Men jeg synes allikevel at det er synd at England ikke setter ytringsfriheten like høyt som Norge, sier leder for Islam Net, Fahad Qureshi til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks