Hovedinnhold

SV-lokalleder melder seg ut etter islam-uenighet

Lederen i Nordstrand SV i Oslo, Morten Schau, meldte seg onsdag kveld ut av partiet. Årsaken er at SV-medlemskap er uforenlig med medlemskap i den omstridte organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (Sian).

Denne saken handler om:

Utmeldingen kom etter et møte torsdag kveld mellom arbeidsutvalget i Oslo SV og Schau. Leder i Oslo SV, Per Østvold, sier at medlemskap i organisasjoner som Stopp islamiseringen av Norge er uforenlig med medlemskap i SV.

BAKGRUNN: SV-politiker støtter anti-islamiseringsgruppe

I et intervju med Klassekampen onsdag sier Schau at SV har sviktet i deler av integreringspolitikken. Han sier også at han har meldt seg inn i Sian fordi medlemmene der våger å snakke om noe som mange andre ikke tør.

Han har gitt opp å ta debatten i SV.

- Får ikke gå ut

- Vi kan ikke snu ryggen til at integreringen byr på problemer. Jeg kjenner til flere muslimske kvinner som ikke får gå utenfor døren av sine fedre, eller som tvinges til å gå tildekket. Små barn skal ikke bære hijab, og nikab bør forbys. Den tiltakende kjønnssegregeringen som flere islamister forfekter, er også kritikkverdig. Vi kan ikke snu ryggen til dette, sier Schau til Klassekampen.

Tar sterkt avstand

Østvold sier han tar sterk avstand fra Sian, som han mener er forholdsmessig ekstrem og sterkt muslimfiendtlig.

- Det har tidligere vært debatt i SV om enkelte forhold knyttet til islam, som for eksempel bruk av hijab. Uenigheter lever vi godt med. Men medlemskap i Sian er noe helt annet, sier Østvold til NTB.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks