Hovedinnhold

Slik forsvarer han homo-drap

I HARDT VÆR: Universitetet der Mohyeldeen Mohammad studerer varsler at de vil ta affære etter Larvik-mannens terroradvarsel. Foto: Frode Hansen
I HARDT VÆR: Universitetet der Mohyeldeen Mohammad studerer varsler at de vil ta affære etter Larvik-mannens terroradvarsel. Foto: Frode Hansen
(VG Nett) Mohyeldeen Mohammad står fast på at det var riktig å henrette en homofil i Somalia. Nå forklarer han sitt synspunkt i en privat video på nettet.

Denne saken handler om:

Tips oss

Dette er saken

  • 3. februar trykket Dagbladet en karikaturtegning av profeten Muhammed i forbindelse med en sak om «Islam-hets» på facebooksiden til PST.
  • Tegningen skapte sterke reaksjoner blant muslimer.
  • Fredag 12.februar demonstrerte 3000 mot avisen i Oslo.
  • Under demonstrasjonen holdt Mohyeldeen Mohammad en appell hvor han advarte mot dødelig terror i Norge.
  • I kjølvannet av demonstrasjonen sa 24-åringen i et intervju at han støttet dødsstraff av homofile, og senere har det kommert frem en rekke andre ekstreme meninger fra Larvik-mannen.
  • Han er siktet for drapstrusler mot to Dagbladet-journalister.
  • Mohyeldeen Mohammad studerer arabisk og sharialover ved Det Islamske universitetet i Medina i Saudi-Arabia.

- Jeg sa det til Klassekampen, at dette skjedde i Somalia. Han fortjente straffen, i og med at han var i Somalia, og underlagt somaliske lover. Jeg sa ikke noe om Norge, sier Mohyeldeen Mohammad i opptaket.

Videoen er lagt ut på en nettsiden Nyhetsspeilet.no og viser den omstridte muslimen snakke om noen av sine ekstreme uttalelser og meninger som har kommet frem den siste tiden.

Han har blant annet ytret sin støtte til jihadister i Afghanistan og Somalia. I et intervju med Klassekampen fikk han spørsmål om han støttet al-Shaabab, gruppen som anses som en somalisk terroristbevegelse.

- Ja, hvis de er muslimer. Hvis de gjør feil, blir det mellom Allah og dem.

- Påtvunget standpunkt

- De har blant annet steinet en person til døde.

- Etter det jeg kjenner til var den personen homofil, og det er den straffen han da fortjener.

- Det er et ekstremt standpunkt?

- Det er det standpunktet enhver muslim er påtvunget gjennom sin religion.

I videoen som ble publisert halv åtte tirsdag utdyper han dette:

- Vi snakket om ett bestemt tilfelle i Somalia. Når norske politikere er så opptatt av at vi skal følge norske lover når vi bor her, må de også respektere andre lands lover. Somalia følger ikke norske lover. I Somalia er det dødsstraff for homofili enkelte steder. Islam sier at homofili skal straffes med døden, sier han.

Vet du noe om denne saken?Kontakt VG Netts journalister direkte her!

Men Mohyeldeen mener det var unødvendig av journalisten å stille spørsmålet om henrettelse av homofile.

Intervjuet gjort av bekjent

- Jeg angrer på at jeg svarte på spørsmålet. De prøver å fjerne fokus fra det som er viktig. Vi prøver å vekke folk for å vise hvem Norge er, og hva norske myndigheter vil. De prøver å sette fokus på enkeltpersoner i stedet, sier Mohyeldeen Mohammad.

Nyhetsspeilet, som har publisert videoen, er ifølge seg selv et nettmagasin som informerer om nye paradigmer og informerer om aktuelle saker fra andre vinkler enn andre media. Videre ønsker nettsiden, ifølge eget utsagn, å sette aktuelle saker i større perspektiv enn de normalt presenteres.

VG Nett vet at det er 24 år gamle Armin Bahrami som har gjort intervjuet og som er mannen som snakker på videoen, men som ikke synes i bildet. Bahrami kom i medienes søkelys da han avbrøt programmet Debatten på NRK tidligere i vinter.

Les også:Kreftsyke Espen avbrutt på direkten

Etter det VG Nett kjenner til er han ikke en nær kamerat av Mohyeldeen Mohammad, men har blitt kjent med ham gjennom den felles motstanden mot Dagbladets trykking av karikaturtegningen av profeten Muhammed.

Han er en aktiv skribent på Nyhetsspeilet.no, hvor han nå har publisert en video av det som den siste uken er blitt sett på som Norges mest ekstreme muslim. Der fortsetter Mohyeldeen Mohammad i samme retning som han har gjort den siste uken:

- Korstog mot Islam

- Disse karikakturtegningene er bare en del av korstoget mot Islam. En del av denne globaliseringen som disse frimurerne og deres tjenere driver med. Dette er en del av den ideologiske krigføringen som norske myndigheter driver, sier Mohmmad.

Han fremholder videre at Dagbladets trykking av karikaturene er en hån mot muslimer, i tillegg til en ideologisk krigføring mot en minoritetsgruppe i Norge.

- Vi vet alle hvor urettferdig media er, og hvor hardt de har jobbet for å svartmale blant annet muslimer, sier han i videoen, hvor han også langer ut mot flere profilerte muslimske personer som har kritisert ham.

- Hvem er Abid Raja, hvem er Hadia Tajik, til å komme med disse advarslene? Demonstrasjonen var lovlig. Jeg tror det var derfor PST kom med disse trusselvurderingene. Dersom dette pågår, at myndighetene fortsetter å undertrykke, og å drepe og holde denne krigen mot islam og muslimer, vil det skje noe verre enn en demonstrasjon, for eksempel. Det er ikke en trussel, det var en påminnelse. Jeg står ikke der og truer norske myndigheter foran 3.000 mennesker og kameraene. Jeg er ikke dum.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks