Hovedinnhold

- Jobbet 18-timersdager for å få råd til islamskolen

SHARIA-FAKULTETET: Mohyeldeen Mohammad har studert ved Det islamske universitetet i Medina. Foto: Det islamske universitetet i Medina/Aftenposten
SHARIA-FAKULTETET: Mohyeldeen Mohammad har studert ved Det islamske universitetet i Medina. Foto: Det islamske universitetet i Medina/Aftenposten
(VG Nett) Faren til Mohyeldeen «Molli» Mohammad forteller at sønnen har arbeidet hardt for å kunne dra til Medina i Saudi-Arabia og studere ved Det islamske universitetet.

Denne saken handler om:

- Han har hatt mange jobber. Han har vært telefonselger og jobbet i butikk og på lager. Han har jobbet 17-18-timersdager for å kunne ha råd til utdannelsen sin, forteller faren til Mohyeldeen Mohammad til VG Nett.

Den siste uken har det stormet rundt 24-åringen Mohyeldeen «Molli» Mohammad fra Larvik, etter at han under en karikatur-demonstrasjon i Oslo advarte om et nytt 11. september på norsk jord. Mandag sa han i et intervju med Klassekampen at steining av homofile er greit.

Til VG Nett har 24-åringen selv fortalt at han studerer sharialov i profetens by Medina i Saudi-Arabia. Hans far forteller at han har stått på for å oppfylle ønsket om studier der.

- Skattebetaler

- Han har bidratt og betalt skatt til staten, og jobbet fra morgen til kveld. Han jobber aldri svart, bare hvitt, bedyrer faren Hamad Ebrahim Belal Mohammad overfor VG Nett.

Ifølge de offentlige skattelistene tjente Mohyeldeen Mohammad 278.377 kroner i 2008 og betalte 94.006 kroner i skatt.

Etter det VG får opplyst, skal ikke Mohyeldeen Mohammad ha mottatt trygdeytelser.

LES OGSÅ:14 nordmenn fikk plass på islamskolen

- Lån med rente ikke akseptert

Ifølge faren, finansierer Mohyeldeen Mohammad studieoppholdet ved universitetet i Saudi-Arabia, som for øvrig er gratis for utenlandske studenter, med egne midler.

- Moyeldeen har ikke tatt opp lån. Det er ikke akseptert å ha lån med renter i islam. Men han har fått stipend fra universitetet, sier Mohyeldeen Mohammads far til VG Nett.

Kun muslimer kan bli studenter ved universitetet, og det finnes gode stipendordninger for dem: Blant annet månedlige bidrag, gratis bopel og én fri hjemreise i året, ifølge Bakkah, en studieportal for islamske studier.

Vet du noe om denne eller liknende saker? Kontakt VG Netts journalisterMads A. Andersen, Stian Eisenträger og Samaria Iqbal direkte her!

Mannen bak karikatur-demonstrasjonen til VG Nett:- Norge er i krig med muslimer

Artikkelen fortsetter under bildet.

STOR OPPSIKT: Mohyeldeen Mohammad vakte stor oppsikt da han uttalte at Norge kan bli angrepet. Foto: Aftenposten
STOR OPPSIKT: Mohyeldeen Mohammad vakte stor oppsikt da han uttalte at Norge kan bli angrepet. Foto: Aftenposten

- Ingen studielån til Saudi-Arabia

Lånekassen opplyser at ingen har fått studielån for å gå på Det islamske universitetet i Medina, i hvert fall de tre siste årene. Tidligere enn 2007 er ikke sjekket. Skolen er imidlertid offentlig godkjent, så studenter som tar fag tilsvarende universitets- og høgskolenivå i Norge kan i teorien få studielån.

- Det er for tiden ingen norske studenter som mottar støtte fra Lånekassen til studier i Saudi-Arabia. Ingen nordmenn har for øvrig mottatt støtte til studier i Saudi-Arabia de siste tre år, skriver informasjonskonsulent Hanne Bjertnes i Lånekassen i en e-post til VG Nett.

- Islamic University er offentlig godkjent i Saudi-Arabia. Det betyr at hvis vilkårene for å få støtte fra Lånekassen er oppfylt - at studiet tilsvarer høyere utdanning i Norge - vil man kunne få støtte fra oss, fortsetter hun.

LES OGSÅ:- PST regner Mohammad som en sikkerhetsrisiko

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks