Hovedinnhold

Arfan Bhatti vil studere sharia

Tar Mohyeldeen Mohammad i forsvar

SNAKKER: Arfan Bhatti tar i et intervju med VG Nett Moyeldeen Mohammad i forsvar. Foto: Jan Petter Lynau
SNAKKER: Arfan Bhatti tar i et intervju med VG Nett Moyeldeen Mohammad i forsvar. Foto: Jan Petter Lynau
(VG Nett) Arfan Bhatti støtter omstridte Mohyeldeen Mohammad og presiserer at også han tror på de hellige tekstene som sier at homofile skal drepes.

Denne saken handler om:

Tips oss

Dette er saken

  • 3. februar trykket Dagbladet en karikaturtegning av profeten Muhammed i forbindelse med en sak om «Islam-hets» på facebooksiden til PST.
  • Tegningen skapte sterke reaksjoner blant muslimer.
  • Fredag 12.februar demonstrerte 3000 mot avisen i Oslo.
  • Under demonstrasjonen holdt Mohyeldeen Mohammad en appell hvor han advarte mot dødelig terror i Norge.
  • I kjølvannet av demonstrasjonen sa 24-åringen i et intervju at han støttet dødsstraff av homofile, og senere har det kommert frem en rekke andre ekstreme meninger fra Larvik-mannen.
  • Han er siktet for drapstrusler mot to Dagbladet-journalister.
  • Mohyeldeen Mohammad studerer arabisk og sharialover ved Det Islamske universitetet i Medina i Saudi-Arabia.

Arfan Bhatti bryter nå tausheten etter langt over en uke med en massiv debatt om islam i norsk offentlighet. Han stilte opp som vakt under demonstrasjonen 12. februar på Universitetsplassen i Oslo da 3000 mennesker møtte opp for å vise sin motstand mot Dagbladets trykking av en karikaturtegning av profeten Muhammed.

Under demonstrasjonen holdt Mohyeldeen Mohammad (24) en appell hvor han advarte Norge mot dødelig terror som under terrorangrepet 11. september. Det skapte bølger og fokuset på Larvik-mannen ble ikke mindre da han i et intervju i klassekampen forsvarte dødsstraff av homofile.

- Jeg støtter hans rett til å ytre seg selv om mange føler seg krenket av uttalelser han kommer med, sier Arfan Bhatti til VG Nett.

Han forteller at han ble kjent med Mohyeldeen Mohammad på sosiale nettforum og at de møttes flere ganger før demonstrasjonen. Han forsvarer trosfellens syn på flere punkter.

Støtter hellige tekster

- Både i Koranen og i Bibelen står det at homofili er forbudt og at straffen for det er døden. Som troende tror jeg på samtlige av de hellige bøkene.

- De hellige bøkene sier at homofile skal dø. Og da mener også du at homofile skal drepes?

- Jeg mener det ikke, jeg tror på de hellige bøkene og det de sier.

- At homofile skal drepes?

- Ja, de hellige bøkene sier at homofili er forbudt og straffen for det er døden. Og som troende tror jeg på de bøkene, gjentar Bhatti.

- Sett bort ifra lovene, vil du at homofile skal drepes?

- Ingen kommentar.

Snakker med Mohyeldeen

For tre år siden, 23. september 2006, ble 32-åringen landskjent da han ble arrestert sammen med tre andre menn. De fire ble siktet for å ha skutt med et automatvåpen mot synagogen i Oslo og for å ha planlagt å sprenge den amerikanske og den israelske ambassaden. Den tidligere voldsdømte småbarnsfaren ble frikjent fra tiltalen om terrorplanlegging.

OMSTRIDT: Mohyeldeen Muhammad. Foto: Frode Hansen
OMSTRIDT: Mohyeldeen Muhammad. Foto: Frode Hansen

Siden Mohyeldeen Mohammad forlot Norge og reiste til Medina i Saudi-Arabia i helgen har Arfan Bhatti ifølge seg selv hatt tett kontakt med 24-åringen.

- Han er i Mekka i dag. Jeg snakket med han i går. Han har det veldig bra, og blir sterkere og sterkere i sin tro for hver dag som går, forteller Bhatti og legger til:

- Mange føler seg krenket av den uttalelsen han kom med om et 11. september i Norge. Man kan sammenligne det med det muslimer har følt etter at Dagbladet trykket den karikaturtegningen.

- Kunne du sagt det samme?

- Ingen kommentar, svarer Bhatti.

Han hevder at media og pressen ønsket å ta fokuset vekk fra en

PÅ VAKT: Arfan Bhatti var tilstede som vakt da 3000 mennesker demonstrerte på Universitetsplassen i Oslo fredag 12.februar. Foto: Eivind Griffith Brænde
PÅ VAKT: Arfan Bhatti var tilstede som vakt da 3000 mennesker demonstrerte på Universitetsplassen i Oslo fredag 12.februar. Foto: Eivind Griffith Brænde

fredelig demonstrasjon. Heller ikke profilerte muslimer eller politikere ønsket det, følge Bhatti.

- Derfor ble det Mohyeldeen sa tatt ut av sammenhengen, sier han.

- Mohyeldeen skriver blant annet «Henrettelse er min vei til martyrdøden» på nettet. Hvor nær er du slike synspunkter?

- Hva jeg mener om det er helt irrelevant i forhold til min støtte til ham. Vil han bli martyr, er det opp til han, svarer Bhatti.

- Kunne du tenke deg å studere sharia?

- Ja, hvorfor ikke? Absolutt. Når får tiden vise. Tiden er ikke på min side ennå. Men jeg vil studere alt som kan berike meg i islam.

- Vil du reise til samme sted som Mohyeldeen da?

- Absolutt. En hver muslim burde ha som ønske å reise dit for å studere islam.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks