Hovedinnhold

Her gjenforenes familien etter flukten

GARDERMOEN (VG Nett) Stemningen var svært følelsesladet og tårevåt da den iranske advokaten Mohammad Mostafaei endelig møtte igjen kone og barn i Norge i dag.

Denne saken handler om:

- Jeg er så glad at jeg ikke trenger noe annet nå. Min kone og datter er nok for meg, sier Mostafaei til VG Nett.

Advokaten som tidligere har forsvart dødsdømte mindreårige og kvinner som trues av steining i Iran. I sommer utstedte myndighetene arrestordre på ham. Han lyktes i å flykte til Tyrkia, og videre til Norge i august.

I dag kom kona Fereshteh og datteren Parmida (7) etter.

- Endelig får hun se pappaen sin igjen. Hun har grått hver natt og sagt «Jeg savner pappaen min så mye. Når drar vi så jeg får se ham igjen». Hun er nok den aller gladeste akkurat nå, forteller kona Fereshteh til VG Nett på Gardermoen.

VGTV:Se video av gjenforeningen her

Hun sier også at turen til Norge har gått fint, og at det viktige er at de nå endelig er sammen. Men hun legger ikke skjul på at hun også er trist i hjertet sitt, fordi hun har måttet forlate ting hun har elsket.

- Vi vet jo ikke hvordan fremtiden blir, sier hun.

Mange pressefolk fra inn og utland var til stede for å dekke den følelsesladede gjenforeningen.

Fikk fritt leide

Mens Mostafaeis egen flukt var strabasiøs, har kona Fereshteh Halimi og datteren Parmida (7) hatt en mye enklere reise ut av Iran.

- De fikk fritt leide og reiste via Tyrkia. Det har vært helt problemfritt, sier Mostafaei.

Les også:Støre: - Glad Mostafaei er i sikkerhet

Det var mange pressefolk til stede på flyplassen for å dekke familiegjenforeningen.

Mostafaei har forsvart flere dødsdømte iranske fanger, deriblant 43 år gamle Sakineh Mohammadi Ashtiani. Advokaten rømte fra landet etter at det ble utstedt en arrestordre på ham.

Kona pågrepet

Kona ble pågrepet etter flukten og satt flere dager i fengsel. Halimi hevder hun ble brukt som gissel av myndighetene for å presse Mostafaei til å melde seg.

Samleside:Nyheter om Iran

Også faren og broren hennes ble pågrepet men sluppet fri etter kort tid.

Etter flukten fra Iran, satt Mostafaei fengslet i seks dager i Tyrkia, mens europeiske diplomater skal ha jobbet iherdig for å finne en løsning for ham. Mostafaei har tidligere fortalt at den norske ambassaden i Teheran har gitt hele familien visum.

(VG Nett/NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks