ÅSTED: Politiet arbeider i Sørkedalsveien på Majorstua i Oslo etter at en person skal ha blitt skutt i en trappeoppgang.

ÅSTED: Politiet arbeider i Sørkedalsveien på Majorstua i Oslo etter at en person skal ha blitt skutt i en trappeoppgang. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Den etterlyste mannen etter Majorstua-skytingen er avhørt

Mannen iført rød caps som ble etterlyst av politiet etter skyteepisoden på Majorstua 27. juli, er pågrepet, avhørt og løslatt, melder Oslo-politiet.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Politiet gikk ut med et videoopptak 2. august som viste den etterlyste mannen som var siktet for overtredelse av straffelovens § 160. Paragrafen går ut på å hjelpe noen på flukt fra politiet. På videoen hadde han på seg rød caps. Han gikk ut av en taxi i nærheten av åstedet, og returnerte senere til taxien.

– Person i rød caps er blitt pågrepet, avhørt og løslatt. Ikke grunnlag for varetektsfengsling, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

I slutten av juli var det to skyteepisoder i Oslo med få dagers mellomrom – 22. juli på Grünerløkka og 27. juli på Majorstuen. Politiet setter episodene i sammenheng med hverandre.

Bakgrunn: Mann funnet skutt på Grünerløkka

Fem personer er siktet i de to sakene, der til sammen tre personer ble skadd. Fire av de fem er knyttet til episoden på Majorstua, blant dem er mannen i rød caps.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder