OMSTRIDT: Det amerikanske selskapet har møtt mye motbør i Norge. Foto: NTB scanpix

194 Uber-sjåfører anmeldt i Norge

Politiet har slått hardt ned på Uber-sjåfører i Norge. Så langt har 194 sjåfører blitt anmeldt, med 94 førerkort og 11,2 millioner kroner inndratt.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Av de 194 sjåførene som har blitt tatt av politiet, har 138 fått forelegg, og det er inndratt straffbart utbytte av sjåførenes inntjening i 67 av sakene, skriver Aftenposten.

Skyssformidleren Uber har i lengre tid vært svært omstridt verden over, også i Norge. Tidligere i vår anbefalte delingsøkonomiutvalget at Uber bør bli lovlig her til lands.

Les også: Uber-sjefen mener sjåførene er satt skatt matt

Samferdselsdepartementet og Finansdepartementet går for øyeblikket gjennom høringsuttalelsene som er kommet inn til utvalgets forslag.

EFTAs overvåkningsorgan, ESA, sier i en uttalelse at de ikke er enig i norske myndigheter i at begrensingen av tjenesten kan rettferdiggjøres ut fra allmennhensyn.

Les også: Uber-sjåfør dømt til å tilbakebetale 285.854 kroner

På bakgrunn av dette sier ESA at de vil vurdere om Norge lever opp til sine EØS-forpliktelser.

Ubers norgessjef, Carl Edvard Endresen, håper utvalgets anbefaling fører fram. Han mener politiets aksjon er overdrevet.

– Det samsvarer ikke med rettferdighetsfølelsen hos folk, når sjåførene har gjort noe så enkelt som å kjøre folk trygt hjem. Dette er en uholdbar situasjon for sjåførene.

Les også: Taxiforbundet til frontalangrep på Uber

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder