ESKALERTE: Da Terje Langsrud stanset ved lastebilen som brant i Oslofjordtunellen tok det ikke lang tid før brannen eskalerte voldsomt, forteller han.
ESKALERTE: Da Terje Langsrud stanset ved lastebilen som brant i Oslofjordtunellen tok det ikke lang tid før brannen eskalerte voldsomt, forteller han. Foto: Terje Langsrud

Lastebil sto i full fyr i Oslofjordtunnelen – Terje reddet med seg sjåføren

INNENRIKS

Da det begynte å brenne i Oslofjordtunnelen fredag ettermiddag, ble Terje Langsrud fanget i røyken. – Jeg trodde ikke jeg skulle komme meg ut, forteller han.

Publisert: Oppdatert: 05.05.17 21:45

Rundt klokken 18 fredag ettermiddag opplyste politiet i Follo at en lastebil sto i full fyr i Oslofjordtunnelen. Operasjonsleder Karianne Knudsen sier til VG at de har fått opplyst at det skal ha vært papir i lastebilen, og at den ikke var lastet med farlig gods.

Det var mye røyk i tunnelen som følge av brannen. To personer som befant seg i tunnelen tok seg inn i evakueringsrom, opplyste politiet.

– De to personene som har vært i evakueringsrommet, er hentet ut. En av dem har brannskade på rygg og hender. Det er definert som lettere skader, altså ikke noe alvorlig. Den andre personer er uskadet. Vi tror ikke det er flere personer involvert, sier Knudsen.

Alle nødetatene rykket til stedet og Hovedredningssentralen bistod brannvesenet med et SeaKing-helikopter.

– Brannen er under kontroll. Det drives nå etterslukking. Hele tunnelen er sjekket og klarert. Det er ingen flere personer der, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas til VG klokken halv åtte.

Tunnelen er fortsatt stengt i 21-tiden, og politiet opplyser at skadene vil avgjøre hvor lenge tunnelen er stengt. Dette avgjøres når tunnelen er røykfri. Vegtrafikksentralen ber folk om å bruke alternative ruter via Oslo eller via Moss-Horten. Riksvei 23 Merraskott, -Stampleinås, Frogn,- og Vassumtunnelen er stengt som følge av brannen.

Første til stedet – reddet med seg sjåføren

En av dem som fikk oppleve brannen på kloss hold var Terje Langsrud. På vei fra Drammensiden over til Drøbakssiden oppdaget han en lastebil som har stanset i tunnelen.

– Da jeg passerte lastebilen så jeg at det brant under den. Lastebilsjåføren stod utenfor og forsøkte å slukke brannen, sier Langsrud til VG.

Langsrud forteller at han stoppet på en nødlomme foran lastebilen og varslet Statens Vegvesen. Fra å være en liten brann gikk det ikke mange minuttene før brannen eskalerte, forteller han.

– Etter at jeg hadde ringt vegvesenet ble jeg stående å observere. Det gikk maks to til tre minutter fra jeg hadde lagt på telefonsamtalen til førerhytta og lastebilen var fullstendig overtent, sier han.

Ble stående og rope

Bilisten fikk lastebilsjåføren inn i bilen sin før brannen utviklet seg videre.

– Jeg ble stående ved bilen og rope på ham, og fikk han til å komme oppover. Innen jeg fikk ham opp til meg var bilen min og alt jeg kunne se fullstendig innhyllet i svart røyk. Det var så mye røyk at det knapt gikk an å puste lenger, sier han.

I etterkant forteller Langsrud at situasjonen var skremmende.

– Jeg trodde egentlig ikke at vi skulle komme oss ut, sier han.

Her kan du lese mer om