TILBAKE I NORGE: Her er Espen Lee avbildet på Gardermoen i februar, nesten to uker etter at han og to andre ble pågrepet og siktet for frihetsberøvelse på Kypros. Foto: Frode Hansen VG

Henlegger kidnappingssaken mot Espen Lee

Tidligere i år besluttet norsk politi å sikte Espen Lee og tre andre nordmenn for frihetsberøvelse. Nå har statsadvokaten henlagt saken.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det var i februar at Lee og to andre nordmenn ble arrestert av politiet på Kypros, mistenkt for å ha planlagt å bortføre en fire år gammel jente på oppdrag fra barnefaren i Norge.

De tre nordmennene hevdet imidlertid at de var på Kypros for å hente en bil på oppdrag fra den norske barnefaren.

Les mer: – Hadde jeg hatt et annet navn, ville det ikke vært et problem

Kypriotiske myndigheter fant ingen holdepunkter for at de tre hadde gjort noe straffbart, og tolv døgn etter pågripelsen var Lee tilbake på norsk jord.

– Intet for seg

Senere besluttet imidlertid norsk politi å sikte Lee, barnefaren og to andre menn for frihetsberøvelse og omsorgsunndragelse.

I forbindelse med etterforskningen aksjonerte politiet mot mennenes leiligheter og beslagla blant annet datautstyr og mobiltelefoner. Nå har imidlertid statsadvokaten henlagt saken mot de fire med bakgrunn i bevisets stilling.

Ifølge statsadvokaten støtter politiets elektroniske funn mennenes forklaring.

– Vi er glade for at saken nå er avsluttet, selv om det tok lang tid, sier Lees forsvarer John Christian Elden til VG, og legger til:

– Anklagene fra kypriotisk hold hadde intet for seg.

Espen Lees farefulle liv: Hevder å ha drept over 100 personer

Avsluttet i Kypros

Øst politidistrikt ønsket i februar ikke å kommentere siktelsen direkte, men bekreftet at det pågikk en uavhengig etterforskning i Norge mot de fire mennene.

Samtidig opplyste kypriotisk politi overfor VG at «saken ble avsluttet med utvisningen av dem».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder