KLAGET TIL BRING: Kunder opplevde det ubehagelig da Ubaydullah Hussain dukket opp på døren for å levere postpakker i sommer. Foto: HARALD HENDEN Foto:Harald Henden,VG

Hussain måtte slutte som bud etter kundeklager

Islamisten Ubaydullah Hussain har måttet slutte i en stilling som bud etter klager fra kunder som syntes det var skremmende at han leverte pakker til dem.

Artikkelen er over fem år gammel

– De syntes dette var ubehagelig, vanskelig og skremmende, sier pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Posten Norge til NTB.

Hun forteller at Hussain i sommer hadde en midlertidig stilling som pakkebud i Oslo. 29-åringen var ansatt i et selskap som leverer tjenester til Bring, som igjen er eid av Posten.

– Lytter til kundene

Selv om Hussain var ansatt hos underleverandøren, gikk han i Bring-uniform. Kunder som kjente ham igjen fra mediene, kontaktet Bring og sa de opplevde situasjonen som ubehagelig.

– Vi har valgt å lytte til kundene, sier Ebeltoft-Skaugrud, som opplyser at ansettelsesforholdet ble avsluttet i midten av august.

Hussain begynte i stillingen i juni, og det var underleverandøren som foretok ansettelsen og sjekket referanser. Posten Norge tok initiativ til at arbeidsforholdet ble avsluttet.

Tidligere er Hussain blitt kritisert fordi han skal ha mottatt penger fra Nav som arbeidsledig.

– Det er vanskelig å bli bedt om å ta en jobb når han ikke får lov til å jobbe fordi gode nordmenn ikke liker ham, sier Hussains advokat John Christian Elden til NTB.

Han legger til at Hussain ikke bærer nag til Bring. 29-åringen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, ifølge advokaten.

Dømt for trusler

Hussain var tidligere kjent som talsperson for den omstridte islamistiske gruppen Profetens Ummah. I et VG-intervju tidligere denne måneden støttet han krigføringen til den ekstremistiske opprørsgruppen IS i Syria og Irak.

Tidligere i år uttalte Hussain at han vil «ha forståelse for» eventuelle angrep utført i vestlige land. Han sa at Norge er i en «utsatt posisjon» fordi norske styrker har deltatt i internasjonale operasjoner.

Hussain er dømt for trusler mot journalister og hatefulle ytringer mot jøder. I tillegg er han tiltalt for oppfordring til drap, etter at han på Facebook-siden sin hyllet flere terroraksjoner.

Demonstrasjon

Under demonstrasjonen mot ytterliggående islamisme i Oslo denne uken ble det rettet skarp kritikk både mot Hussain og Profetens Ummah. De muslimske talerne sa klart ifra om at de ikke deler organisasjonens forståelse av islam.

Profetens Ummahs Facebook-gruppe ble stengt tidligere denne måneden. Og i vinter ble det klart at Ubaydullah Hussain ikke lenger får lov til å dømme fotballkamper på fritiden.

Oslo fotballkrets begrunnet avgjørelsen med at han har sagt ting som er egnet til å framkalle usikkerhet og ubehag hos spillere og lagledere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder