FERDIG: Fabian Stangs kone Catharina Munthe må slutte som politisk rådgiver for kulturministeren fordi hun er gift med Oslos ordfører.
FERDIG: Fabian Stangs kone Catharina Munthe må slutte som politisk rådgiver for kulturministeren fordi hun er gift med Oslos ordfører. Foto:Trond Solberg,VG

Går av etter habilitetsstrid: Må slutte fordi hun er gift med Fabian

Går av en uke etter mannens OL-nederlag

INNENRIKS

Catharina Munthe slutter på dagen som politisk rådgiver for kulturminister Thorhild Widvey.

Publisert: Oppdatert: 07.10.14 15:59

Avgangen skyldes store utfordringer knyttet til habilitet. Det bekrefter Munthe selv overfor VG.

Lovavdelingen i Justisdepartementet har tidligere erklært Munthe inhabil i flere større saker knyttet til Oslo, fordi ektemannen Fabian Stang (H) er ordfører i kommunen.

- Jeg har opplevd at habilitetssakene legger begrensninger som gjør at jeg ikke får utført jobben min slik jeg ønsker å utføre den, sier Catharina Munthe til VG.

Lovavdelingen konkluderte tidligere i år med at Munthe ikke kan befatte seg med Kulturdepartementets behandling av nytt Munch-museum, nytt Deichmanske hovedbibliotek og Oslo kommunes OL-søknad.

Lei seg for å slutte

Konsekvensen har vært at Munthe ikke har kunnet gi kulturminister Thorhild Widvey råd om disse konkrete sakene, men nå skal de i fellesskap ha konkludert med at det blir umulig for Munthe å fortsette som politisk rådgiver.

Er du lei deg for å måtte slutte?

- Ja. Jeg synes dette er trist. Jeg skulle veldig gjerne hatt muligheten til å fortsette det spennende arbeidet vi har begynt på.

Munthe går fra regjeringen til en stilling som fagpolitisk rådgiver for storbypolitikk i Høyres stortingsgruppe.

Kommunikasjonsrådgiver Kjersti Aastad fra den samme stortingsgruppen er ansatt som ny politisk rådgiver for kulturministeren med virkning fra i dag.

Her kan du lese mer om