Anjas medstudenter møttes til samling

INNENRIKS

ÅLESUND/OSLO (VG) Mandag klokken 12 arrangerte Høgskolen i Ålesund en samling for medstudentene til Anja Weløy Aarseth (21), etter at hun forsvant onsdag.

Publisert: Oppdatert: 02.09.13 15:14

21-åringen ble meldt samlet av familien dagen etter at hun ikke kom hjem fra en joggetur på Akslafjellet i Ålesund onsdag i forrige uke.

I over to døgn lette flere hundre personer etter den savnede kvinnen. Lørdag formiddag ble det funnet en drept kvinne i samme område. Selv om liket ikke er formelt identifisert, tror politiet at det er den savnede kvinnen.

Medstudenter deltok i letingen

Samlingen mandag ble holdt i foajeen på Høgskolen i Ålesund, der Anja gikk på shippinglinjen.

Flere av medstudentene hennes har de siste dagene snakket om 21-åringen i media.

- Hun hadde vært fadder for nye studenter og det hadde tatt mye tid, men hun hadde ingen bekymringer, fortalte en venn til VG.

Flere av medstudentene var også med i leteaksjonen som pågikk torsdag, fredag og lørdag.

Skolens direktør Roar Tobro åpnet samlingen mandag.

- Vi vet alle hvorfor vi er her til denne samlingen. Anja er fortsatt savnet, men vi vet alle hva som vil komme, sa en svært beveget Tobro.

- I dag er vi sammen

Mange studenter hadde møtt opp, og tok plass i trapper og på ulike platåer i foajeen.

- Vår dypeste medfølelse går til familien og Anjas aller nærmeste. I den situasjonen vi har vært i så har mange av dere vært sammen. Noen har kanskje også valgt å være alene. Men i dag er vi sammen, fortsatte Tobro.

Etter et musikkinnslag, tok skolens rektor Marianne Synnes ordet.

- Vi er samlet her i dag fordi den savnede studenten vår Anja Weløy Aarseth sannsynligvis er kvinnen som ble funnet død på Aksla, åpnet Synnes med.

Skulle reise hjem til kjæresten

Deretter fortalte hun at 21-åringen var fra Bergen, men at hun også har røtter i Ålesund. Anja bodde hos bestemoren sin mens hun studerte i byen, og det var også herfra hun kjørte for å dra på joggetur på Akslafjellet kvelden hun forsvant.

- Anja skulle reise hjem til kjæresten sin i Bergen på torsdag, men det ble ikke noe av, sa rektoren, før hun snakket til Anjas medstudenter.

- Dere som stod henne nærmest må ikke bare takle tapet av Anja, men dere må også leve med uvissheten om hvem som kan ha gjort dette. Det er tunge dager, men vi må også forsøke å komme inn i rutiner igjen. Det vil gjøre mindre vondt etter hvert, sa Synnes.

- Anja, sov godt

Etter rektorens ord var det to av 21-åringens medstudenter som gikk opp til podiet.

- Vi fra klassen til Anja hadde veldig lyst til å si noe, men vi fant ikke helt noe å sette sammen som kunne yte Anja rettferdighet. Derfor fant vi et dikt som snakker for oss, sa Iselin fra klassen til 21-åringen.

Deretter leste hun opp diktet «Tusen Tårer» av Gro Jeanette Nilsen.

- Anja, sov godt og hvil i våre hjerter. Vi vil aldri, aldri glemme deg, avsluttet klassevenninnen.

500 henvendelser

Mandag morgen opplyste politiadvokat Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt til VG at politiet har motatt over 500 henvendelser fra folk som var i området rundt Aksla den kvelden Anja forsvant.

Politiet gikk tidlig i etterforskningen ut og sa at de ønsket henvendelser fra alle som befant seg på Asklafjellet om kvelden onsdag i forrige uke.

Da den døde kvinnen ble funnet lørdag, var politiet raske med å konkludere at de stod ovenfor en kriminell handling. Siden har de holdt kortene tett til brystet hva gjelder funn på åstedet og hvilke spor de sitter på.

Her kan du lese mer om