ÅSTEDET: Politiet i Bergen foretok undersøkelser på et asylmottak etter at en mann ble knivdrept tirsdag 22. mai 2012. Foto: Remi Presttun

15 års fengsel for knivdrap på asylmottak

En 29-åring er i Bergen tingrett dømt til 15 års fengsel for drap på en somalier på et asylmottak i Bergen i mai i fjor.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Dommen er i tråd med aktors påstand.

Den 29 år gamle afghaneren erkjenner å ha knivstukket 45 år gamle Mohamoud Ahmed Musse fra Somalia, men hevder at det skjedde i nødverge etter at han ble angrepet med kniv. Han har forklart at han ble angrepet fordi han hadde konvertert fra islam til kristendom.

Retten har ikke trodd på 29-åringens forklaring, og mener han gikk til angrep på Musse uten noe forutgående angrep. Retten viser også til at han hadde hansker på seg da han gikk inn på Musses rom.

- Noen annen grunn til at han utstyrte seg slik, enn at han var forberedt på voldsomheter og ville unngå å sette spor, kan retten ikke se, heter det i dommen.

29-åringen er dømt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Drapet skjedde på Ytrebygda asylmottak på Ny-Paradis i Bergen 22. mai i fjor. En kjøkkenkniv ble funnet i en skråning nedenfor bygningen der drapet skjedde. I afghanerens rom ble det gjort funn av blod flere steder, og han ble raskt pågrepet og mistenkt for drapet. Afghaneren har sittet fengslet siden drapet.

29-åringen kom til Norge i 2009, og søkte asyl. Han fikk i mars i fjor endelig avslag på asylsøknaden. Han ble ikke trodd på at konverteringen fra islam til kristendom var reell, skriver Dagen .

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder