Adrian (4) døde i barnehagen i Ålesund

INNENRIKS

I samråd med de pårørende frigis navnet på gutten som døde etter en ulykke 27. juni i Ålesund.

Publisert: Oppdatert: 28.06.14 19:49

Gutten som døde i Blindheim barnehage fredag 27. juni var Adrian Gjærde (4). Det fremkommer i en pressemelding fra politiet lørdag.

- Politiet har i stor grad fullført de tekniske undersøkelsene. Dødsårsaken antas å være at gutten fikk en snor fra en ryggsekk rundt halsen og døde som følge av dette, opplyser politiadvokat Gudrun Kalvatn i Sunnmøre politidistrikt, i pressemeldingen.

- Politiet vil nå bruke resten av helgen og de kommende dagene til å gjennomgå detaljene rundt hendelsen, og kan derfor ikke på nåværende tidspunkt gi ytterligere opplysninger om saken, sier Kalvatn videre.

- Denne tragiske hendelsen etterforskes som en ulykke, sier politiadvokat Kalvatn.

Åpen kirke i dag

Ulykken skjedde rundt klokken 11 i Blindheim barnehage øst for Ålesund sentrum fredag. Det ble iverksatt livreddende tiltak, og gutten ble fraktet til sykehus.

Ålesund kommune opplyste fredag kveld at det vil være åpen kirke mellom klokka 16.00 og 18.00 på lørdag i Spjelkavik kyrkje.

VG møtte fredag rådmann i Ålesund kommune, Jarle Bjørn Hanken, og informasjonssjef Anne Bente Skjellum utenfor rådhuset i byen (se video øverst).

– Først og fremst vil jeg si at dette er en dypt tragisk hendelse, og vi føler med alle som er involvert. Vårt fokus er å være til så stor hjelp som mulig for pårørende og involverte, sa Skjellum til VG.

Da VG besøkte barnehagen i åttetiden fredag kveld deltok foreldrene til barn i barnehagen, ansatte, en prest, kommunens kriseteam og politiet i en samling inne i barnehagen, for å snakke om tragedien som fant sted åtte timer tidligere.